STAVANGER OILERS — LØRENSKOG 6-2

− Førsteperioden var helt sykt bra. Vi rant over dem, vant alle dueller og var effektive foran mål. Skikkelig Oilers-hockey, sier Petter Thoresen og smiler bredt.

Oilers-treneren er ofte kritisk til lagets prestasjoner, men etter 6-2 over Lørenskog fant selv ikke han noe å kritisere.

− Jeg er fantastisk imponert av måten vi har startet seriespillet på. Vi gjør det som trengs for å vinne og er stabilt gode. Vi har selvfølgelig ikke vunnet noe seriegull ennå, det er veldig tidlig, men vi har gitt oss selv et meget bra utgangspunkt. Det er gøy å se på gutta. Johannes Johannesen er eksempelvis helt strålende i forsvar. Mange av spillerne er unge gutter, og de leverer veldig, veldig bra. Nå gleder jeg meg til å få en mer normal kamprytme de neste ukene. Nå skal vi trene skikkelig og bli enda bedre, lover Oilers-treneren.

Avgjorde i første periode

Det var på ingen måte noen selvfølge at Oilers skulle feie over Lørenskog denne lørdagen. Et tett kampprogram de siste ukene og viktige fravær i Josh Soares (bryllup) og Peter Lorentzen (syk) gjorde at kampen mot Lørenskog så jevn ut før start – i hvert fall på papiret.

Men Oilers ville det annerledes. Etter de 20 første minuttene ledet de 4-0 og kampen var i realiteten avgjort. Mål av Christian Dahl-Andersen, Tommy Kristiansen, Rudolfs Balcers og Jonas Johansson sørget for å gjøre de to siste periodene til rene transportetapper mot tre nye poeng.

− Det var litt synd at vi ikke klarte fortsette kjøret. Vi var veldig gode i førsteperiode. Da herjet vi skikkelig, sier Christian Dahl-Andersen som nå har poeng i åtte strake eliteseriekamper.

FRISTENDE: Oilers-nykommer Philippe Cornet, til høyre, så sin første Oilers-kamp sammen med Ruben Smith. – Norsk hockey ser gøy ut! Jeg tror det vil passe meg veldig bra, sa 25-åringen etter kampen. Foto: Kristian Jacobsen

− Åtte seirer på de første ni kampene er meget bra. Vi har fortsatt til gode å tape etter ordinær tid. Det er selvfølgelig morsomt å starte så bra. Men vi er nødt til å trykke på videre. Vi kan fortsatt bli bedre, sier Dahl-Andersen.

I midtperioden styrte Dan Kissel inn 5-0, før Lørenskog fikk sin redusering sekunder før periodens slutt. Likevel ble det aldri spennende i DNB Arena. På grunn av trøbbel med isbilen ble 3. periode utsatt i 20 minutter mens det ble rekvirert inn en fungerende fra nabohallen.

Men selv ikke tekniske problemer klarte å stoppe Oilers denne lørdagen. I siste periode sørget formspiller Petter Røste Fossen for 6-1 etter herlig spill av Simen Talge i forkant. At Lørenskog reduserte til 2-6 gjorde egentlig ingenting.

− Vi gjennomførte akkurat som planlagt. Gutta var klare til kamp. Selv om Lørenskog kanskje ser bedre ut på papiret, er vi mye mer fysiske. Vi kjempet dem ut av stilen og avgjorde i første periode. Når de unge gutta melder seg på, som Simen «Krabben» Talge, er det bare herlig. Vi har fått en kanonbra start på sesongen, sier Tommy Kristiansen.

Imponert nykommer

Med seieren over Lørenskog trygger Oilers sin plass på toppen av tabellen. 24 poeng etter ni kamper betyr en ledelse på åtte poeng ned til Vålerenga og Sparta – som riktignok har én kamp mindre spilt enn Oilers. Samtidig er det lite som tyder på at Oilers plutselig skal miste formen. Nykommer Philippe Cornet så kampen mot Lørenskog fra tribunen og ser fram til å kunne hjelpe Oilers så snart arbeidstillatelsen er på plass.

− Norsk hockey er gøy! Mange sjanser og mye offensivt spill. Det bør passe mitt spill bra. Jeg håper det går i orden med papirene så fort som mulig. Dette vil jeg være med på, sier Cornet mens han gratulerer sine nye lagkamerater med seieren.