— Her kommer jeg til å trives, gliser Philippe Cornet til Aftenbladet.

Den nye Oilers-angriperen gjennomførte fredag formiddag sin første trening med sine nye lagkamerater. Det så ut til å være fullklaff på direkten.

Cornet seilte smilende rundt på isen, ga oppmuntringer, diskuterte med de andre og viste i glimt frem skuddet og pasningene som beviser at han kommer til å bli en forsterkning for dette Oilers-laget.

— Jeg vet ikke så mye om norsk ishockey. Men jeg så på bilder av byen og DNB Arena før jeg takket ja til tilbudet. Alt er akkurat som lovet. Førsteinntrykket er veldig, veldig bra, sier Cornet.

Europa fristet

Etter NHL-debuten for Edmonton Oilers i 2012, har den 25 år gamle kanadiske løperen stort sett spilt i AHL – som er nivået under verdens beste hockeyliga. Der har han markert seg som en poengplukker som først og fremst har sine styrker i den offensive delen av spillet.

Cornet forteller at han også i fjor ønsket seg til Europa, men at det rette tilbudet aldri kom. Da Stavanger Oilers kom på banen denne gangen, var det ikke så mye å lure på for Cornet og kjæresten. Han blir dermed historiens første som har spilt for Oilers både i Canada og Norge.

— Jeg har alltid vært en spiller som har produsert mye poeng. Jeg kan legge gode pasninger, men har også et brukbart skudd. Det har alltid fungert bra rundt motstanderens mål for min del. Det håper jeg å bidra med her også. Stavanger Oilers er det beste laget i ligaen. Det forplikter, understreker Cornet.

- Ingen diva

Petter Thoresen forteller at han har fått et godt førsteinntrykk av sin nyeste spiller. Oilers-treneren satte seg ned med Cornet før fredagens trening for å bli bedre kjent.

— Vi snakket om litt forskjellige ting. Han vet hva vi driver med og hva som kreves. Det blir ikke noe problem. Han virker som en veldig fin type, sier Thoresen.

— Jeg ba Higson finne en god allrounder som kunne bidra i det offensive spillet. Det eneste jeg ba om var at vi ikke hentet en diva. Det måtte være en spiller som gikk inn i systemet vårt. Det tror jeg vi har funnet i Cornet.

Bryllupstrøbbel

I lørdagens kamp mot Lørenskog må imidlertid Oilers klare seg uten sin nye spiller. Det vil gå noen uker før arbeidstillatelsen er på plass og Cornet kan debutere.

I mellomtiden satser Thoresen på at spillerne som har overbevist i sesongstarten fortsetter å gjøre nettopp det. Oilers topper tabellen med fem poengs margin og har syv seirer på de første åtte kampene.

— Resultatmessig har det gått bedre enn jeg hadde trodd det skulle gjøre. Selv om spillet ikke har vært perfekt, er det imponerende at vi har vunnet så mange kamper i innledningen mens vi også har hatt Champions Hockey League å tenke på. Kampene har kommet så tett at vi nesten ikke har hatt mulighet til å trene mellom dem. Heldigvis normaliserer det seg litt de neste ukene, sier Petter Thoresen.

Han må klare seg uten Josh Soares mot Lørenskog. Akkurat som Dan Kissel fikk det for noen uker siden, har også Soares fått fri for å delta i et bryllup i Nord-Amerika.

— Det er dessverre ikke alle som er like flinke til å planlegge. Men så lenge det er nærmeste familie, så må vi nesten gi dem fri, sier Thoresen.