Serena Williams – Garbiñe Muguruza 6-4, 6–4

Veteranen var storfavoritt mot den 20.-seedede 21-åringen, og tross en blytung start, slo Williams knallhardt tilbake og sørget for sine tredje Grand Slam-seier i 2015, sin fjerde strake. Siden profesjonelle spillere ble tillatt i 1968, har bare tyske Steffi Graf vunnet én av de fire store turneringene flere ganger.

Tyskeren har 22 titler, Williams har 21. Vinner amerikaneren på hjemmebane i høst, er hun den første siden nettopp Graf som vinner Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open i samme kalenderår.

— Bare skader kan stoppe henne fra å bli tidenes største i historiebøkene. Eller, jeg vil allerede si at hun er det, sa NRK-kommentator og tidligere tennisspiller Jan Frode Andersen.

Helt unik spillertype

Han får medhør av tennisekspert Christer Francke hos Eurosport.

— I mine øyne er hun tidenes beste damespiller uansett. Hun har vunnet 21. Grand Slam-titler i single, 13 i double og har vunnet OL både i single og double, sier han.

Kombinasjonen mellom rå styrke og finslepen teknikk kaller tenniseksperten for "unik", og trekker det frem som en stor grunn til 33-åringens dominans.

— Man ser jo stadig vekk at det kommer nye, gode spillere, men at noen igjen skal klare å vinne over 20 Grand Slams, det vet jeg ikke om vi får se. Men man vet aldri, sier Eurosport-eksperten.

Dramatisk Ruud-exit

Garbiñe Muguruza hadde slått 33-åringen én gang tidligere, i French Open i fjor, men ble noen hakk for liten på den tradisjonsrike gressmatten i London i det som var hennes første Grand Slam-finale. Williams på sin side hadde vunnet 20 av 24 finaler.

— Det er ikke ofte noen vinner sin første finale, så dette var egentlig litt oppskriftsmessig, oppsummerer Francke.

Muguruza var levnet små sjanser til triumf, men bet godt fra seg mot verdens nummer én. Spanjolen tok til tårene etter tapet, men fikk trøst av årets Wimbledon-vinner.

— Hun kjempet så hardt helt til slutten. Ikke vær lei deg, du kommer til å holde dette trofeet veldig snart, sa Williams trøstende.

Også Norge var representert i den ikoniske turneringen lørdag. Casper Ruud hadde spilt seg til semifinalen i gutteklassens double, men måtte se seg slått på surt vis.

Etter at 16-åringen og makker Miomir Kecmanovic tapte førstesettet 6-7, slo de hardt tilbake med 6-3-seier i det mellomste. Til slutt måtte de likevel se finaleplassen glippe etter 10-12 i det siste avgjørende settet.