Serena Williams — Garbiñe Muguruza 6-4, 6-4

Superstjernen var lenge presset av nykommeren, men viste til slutt hvorfor hun er rangert som verdens beste kvinnelige tennisspiller. Med lørdagens Wimbledon-triumf har amerikaneren vunnet de fire siste Grand Slam-turneringene. Det er hun den første som gjør siden 2004

Vinner hun på hjemmebane til høsten, er Williams den første siden Steffi Graf i 1988 til å vinne Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open i én og samme sesong.

— Hun kan holde på veldig enkelt i 4-5 år til. Da blir hun enda mer historisk enn det hun er i dag, sier NRK-kommentator Jan Frode Andersen.

Uredd spanjol fra start

Sjeldent er det større favoritter i en finale enn det amerikanske Williams var før lørdagens møtet med den spanske 21-åringen. Serena Williams var førsteseedet før turneringen, slo ut den ene storspilleren etter den andre på veien og hadde sin 21. Grand Slam-tittel innenfor rekkevidde.

På motsatt side sto 20. seedede Garbiñe Mugurunza, som riktig nok slo Williams da de møttes i French Open i 2014, men men som aldri før hadde vært i en Grand Slam-finale. Totalt har de møttes tre ganger: Williams har vunnet to, Mugurunza én.

— Hun vet at jeg kan vinne mot henne, og at jeg ikke er redd, sa Mugurunza til ESPN før det store møtet.

Og spanjolene hadde ordene i behold. Allerede i det første gamet viste 21-åringen at hun ikke var redd og brøyt storfavorittens serve på første forsøk. Deretter holdt 21-åringen sin egen serve og hadde dermed en drømmestart med 0-2 i game.

Ørlite håp mot slutten

Mugurunza holdt ledelsen til 3-4 før nervene så ut til å slippe hos Serena Williams og amerikaneren viste sitt sanne jeg. Den spanske motstanderen hadde mulighet, men kastet bort de hun fikk og dermed stakk veteranen av med det første settet 6-4. — Fra 2-4 spilte hun litt nervøst. Da så vi at debutantnervene ble litt mer synlige, og en spiller med 20 Grand Slam-titler lar seg ikke be to ganger, sa NRK-kommentator Andersen.

Ett sett bak hadde den spanske 21-åringen en lang vei å gå. Serena Williams statistikk, med seier i 20 av 24 finaler, gjorde ikke akkurat oppgaven enklere.

Og selv om spanjolen tidlig fremsto som uredd, hadde hun etter hvert lite å stille opp med på gresset i London. Williams spilte tryggere og serven satt.

På stillingen 5-1 var det ventet av amerikaneren skulle serve hjem trofeet, men Williams sviktet og Mugurunza reduserte. Og 21-åringen nektet å gi opp sin første store finale. 5-1 ble til 5-4 og fornyet håp.

Men i spanjolens servegame knuste Serena Williams alt håp med et mesterlig comeback og sørget dermed for sin 21. Grand Slam-suksess.