Casper Ruud, her fra NM tidligere i år. Casper Ruud, her fra NM tidligere i år. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund

BBC-kommentator om Ruuds semifinaletap: - En hjerteskjærende historie

Casper Ruud (16) røk ut av Wimbledon etter tennisthriller.

Ruud/Kecmanovic – Hoang Ly/Nagal 6-7, 6-3, 10-12

Casper Ruud tok seg ikke lenger enn til andre runde i singelturneringen av Wimbledon, men i double har den norske 16-åringen herjet sammen med sin serbiske makker Miomir Kecmanovic.

Men i semifinalen sa det stopp mot Nam Hoang Ly og Sumit Nagal fra henholdsvis Vietnam og india.

De endte bakpå fra start av da de tapte første sett 6-7. I annet sett slo de tilbake med sterke 6-3. Det hele skulle dermed bli avgjort i et tredje sett.

Casper Ruud og Miomir Kecmanovic solgte seg riktignok ikke billig. Kampen ble langvarig og i siste og tredje sett, ble det ikke avgjort før etter 22 spilte game.

MESTER: Casper Ruud, sønn av Norges beste spiller gjennom tidene, ble norgesmester for seniorer i sommer, i en alder av 15 år. Utøverne i verdenstoppen er ti år eldre. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix

Kommentator: – HjerteskjærendeMatchen vippet frem og tilbake, og nordmannen og serberen var nære ved å vinne flere ganger. Til slutt brøt Hoang Ly og Nagal den europeiske duoens serve og i det påfølgende gamet sikret de seieren og gikk dermed videre til finalen i juniorutgaven av Wimbledon.

Det var en utrolig jevn match, noe også statistikken viste. Ruud/Kecmanovic vant kun ett poeng mindre enn motstanderduoen i løpet av hele kampen — 133 mot 134. BBCs kommentator-duo syntes synd på Ruud og Kecmanovic etter nederlaget.

– En fantastisk tennismatch, velspilt og bra, men den er helt forferdelig å tape. En hjerteskjærende historie for taperne, konkluderte BBCs ekspertkommentator etter kampen.

Tennisekspert: — Spesielle talenter

Wimbledon-eventyret er over for Casper Ruud, men tennisekspert Jan Frode Andersen depper ikke av den grunn. De norske (Ruud og Viktor Durasovic) har noe sjelden stort på gang, mener han.

– Tennistalenter som dette kommer én gang per generasjon. Det er veldig spesielt, sier Jan Frode Andersen til NTB.

NRK-eksperten og den tidligere tennisproffen har fulgt Casper Ruud (16) og Viktor Durasovic (18), som røk ut kvartfinalen av doubleturneringen, tett i flere år. Han fikk se de to tenåringene spille god tennis i juniorturneringen til Wimbledon denne uken. Dessverre ble det stopp for Ruud og Durasovic i henholdsvis 2.- og 3.-runde i single.

– Det var kjempeinnsats av begge. Alle de beste guttene er med i Grand Slam-turneringene, og gjør du det bra her, er du virkelig med. Og det er både Casper og Viktor, sier Andersen.