Fotballspilleren ble ferdig med sin siste av 13 behandlinger for en sjelden type beinkreft, også kalt Ewing Sarkom, like før nyttår.

Kontrollene på nyåret viser at 26-åringen holder seg kreftfri.

— Jeg smiler mye om dagen, sier Bjørn Lidin Hansen idet han møter iTromsø i sin gamle hjemby i dag.

- Gleder meg enormt

Han er oppe en svipptur i Tromsø for å gjøre unna praktiske ærender og treffe venner. I morgen går ferden igjen sørover, hvor en spesiell cupkveld venter for Hansen.

TUNG KAMP: Bjørn Lidin Hansen opplevde tunge dager i forbindelse med cellegiftbehandlingen. Her er han etter fjerde av totalt 13 behandlinger. Han spilte for TIL i perioden 2007-2009 og fikk ett innhopp for A-laget i serien. Her i aksjon for TIL 2 mot Bærum. Foto: Jon Terje Eiterå / Privat

Hans nåværende klubb Lyn møter Tromsø IL — hvor Lidin Hansen spilte fra 2006 til 2009. - Det er en kjempekul kamp for meg. På Bislett stadion og i cupen, jeg gleder meg enormt til å se den, sier Lidin Hansen.

Selv er han som smått i gang med fotballtrening igjen sammen med et lag litt lengre ned i divisjonene. Han håper å spille 3.-divisjon for Lyn i løpet av sesongen.

— Det er målet. Jeg vil si at det er realistisk også slik det kjennes ut nå, sier 26-åringen.

Hjertet i Lyn

Han legger ikke skjul på hvem han håper vinner kveldens cupkamp.

FAMILIESTØTTE: Bjørn Lidin Hansen sammen med broren Anders (t.v.), søstra Kristine (t.h.) og moren Ewa i forbindelse med en Lyn-kamp på Bislett i fjor. De har vært uvurderlige støttespillere i den tunge kampen mot kreften. Foto: Privat

— Det er Lyn. Jeg står i Lyn og vil komme tilbake der. Lyn har gjort ufattelig mye for meg. Det er den klubben som står meg nærmest, sier Bjørn Lidin Hansen.- Det å ha noe å se frem mot for å komme tilbake til og ha et mål utenom sykdommen har betydd utrolig mye, det at de viste at den dagen jeg er klar for det så står de der. Uten det hadde det vært tungt, utdyper han.

Samtidig følger han godt med TIL i eliteserien, og gleder seg stort over det "Gutan" har vist i sesongstarten.

— Det ser veldig bra ut. Det var solid mot Strømsgodset og de har fått skikk på det defensive. Det ser veldig lovende ut, sier Hansen.

- Fantastisk hyggelig

Som tenåring spilte han på aldersbestemt landslag med nåværende TIL-trener Bård Flovik som trener.

- Han var utrolig hyggelig og et veldig morsomt bekjentskap. Han var veldig sentral i dette kullet, 1989-kullet. En flott gutt med sterke holdninger, som var veldig god med ball, erindrer Flovik om Bjørn Lidin Hansen.

Han er glad for den tidligere TIL-spilleren er frisk fra kreftsykdommen.

— Det er fantastisk hyggelig å høre. Det gjør meg veldig glad, glad på hans og familie sine vegne.

- Mulig å slå ut TIL

I morgen kveld spørs det om TIL-treneren er like blid. Lidin Hansen advarer om at de rødhvite kan gjøre det vrient for TIL i cupen.

- TIL er store favoritter, men jeg tror det er mulig å ta ut TIL. Alt kan skje i 1. runde i cupen. Det er ikke dårlig lag Lyn har nå, sier Bjørn Lidin Hansen.

Den viktigste kampen har han uansett allerede vunnet.