OSLO/TROMSØ: I februar kom det store sjokket for den tidligere TUIL-, TIL og Fløya-spilleren: Du har beinkreft – også kalt Ewing Sarkom.

I mars fikk han operert bort en ondartet svulst i armen, og i etterkant har det vært mange tøffe cellekurer.

– Det går OK. Jeg nærmer meg slutten på behandlingene nå. Jeg har en runde igjen med kur som jeg er ferdig med til jul, sier Lidin Hansen til iTromsø.

Vil spille i 2016

Fotballspilleren fra Tromsø ser nå fremover mot en ny og bedre hverdag,

– Det har vært et blytungt år. Men nå begynner jeg endelig å kunne se fremover og tenke på rehabiliteringen og veien tilbake til hverdagen igjen, sier Lidin Hansen.

Og fortsetter:

– Jeg har klart å unngå å gå ned i vekt. Jeg har prøvd å trene når jeg har hatt mulighet til det i løpet av behandlingstiden, for å kunne takle behandlingen bedre og forhåpentlig komme seg fortere etter endt behandling, sier 26-åringen.

Lyn skrev en ny amatørkontrakt med Lidin Hansen i mars med varighet på to år. Målet hans er å snøre på seg fotballskoene igjen i løpet av neste år.

– Det er mye som har skjedd i Lyn på bare få måneder. Nye trenere, nye spillere og et nedrykk. Jeg har kun hatt fokus på å komme meg gjennom ukene og behandlingsforløpet den her perioden så har ikke fått snakket altfor mye med dem. Men målet har hele tiden vært å komme seg tilbake på banen igjen, men når det skjer vet jeg ikke. Tiden får vise. Forhåpentligvis blir det en gang i løpet av 2016, sier Lidin Hansen.

200 kilo i beinpress

Nylig la han ut et bilde på Facebook der han tar 200 kilo i beinpress – noe som ga stor oppmerksomhet og støtteerklæringer fra vennene hans.

– Ja, men det er jo litt lettere i et apparat. Det var det maksimale det kunne ta. Jeg har prøvd å trene når det har latt seg gjøre. Hjemme har jeg en spinningsykkel, så det blir fort en lett økt på den. Ellers har jeg trent litt styrke med vekter på sykehuset og en del med strikk hjemme for å prøve og opprettholde muskulaturen, forteller Lidin Hansen.

Og det er nettopp tankene om løpe ut på fotballbanen igjen, som gir mye motivasjon.

– Jeg har jo et ønske om å spille fotball igjen, og det har hjulpet meg til å ta en lett treningsøkt når jeg kanskje heller har villet ligge i senga, sier Bjørn Lidin Hansen.