Thorstein Helstad kobles til Rosenborg.

Statistikksenter Eliteserien:

Thorstein Helstad er nevnt, men Eggen er ikke sikker på at han er et riktig valg. Først og fremst skal Rade Prica og Steffen Iversen spilles i form de neste to ukene.

Prestasjonen til Rosenborgs angrepsspillere mot AIK vurderer Nils Arne Eggen som godkjent, men variabel. Både Rade Prica og Steffen Iversen mangler kamptrening før de er tilbake på sitt høyeste nivå, og bevegeligheten i spillet til duoen er ikke Eggen fornøyd med.

– Prica og Iversen er ikke dårlige, men de er heller ikke bra nok. Men de skal spilles i form de neste to ukene, det lover jeg, sier Eggen.

Og sjefen sjøl er kanskje litt bekymret for den dårlige uttellingen på sjansene som RBK skaper, og om drøye to uker skal Rosenborg spille den første av to playoffkamper om plass i Mesterligaen, dersom AIK slås ut neste onsdag. Da er det svært viktig at Iversen og Prica har siktet inn målformen.

(Artikkelen fortsetter)

Rade Prica og Steffen Iversen kan få en ny angrepskonkurrent i Rosenborg. (Foto: Scanpix)

Jakter forsterkning

Eggen mener at Rosenborg fører kampene laget spiller for øyeblikket, men nå er det på tide å omsette overtaket i skåringer.

– Vi har et spillmessig overtak i kampene våre, og det må vi utnytte til å få et større resultatmessig overtak. Det handler om å gjøre de rette valgene, forklarer Eggen.

Iversen og Prica har slitt med skader denne sesongen, men medisinsk ansvarlig Håkon Schwabe sier at begge to er friske nok til å spille hver kamp dersom det er nødvendig.

Eggen sier at Rosenborg leter etter en spiss som kan erstatte Iversen eller Prica dersom en skade skulle oppstå, men det gjelder også om målformen til duoen uteblir.

– Vi leter etter en spiller som er god nok til å gå rett inn på laget, etter å ha tilpasset seg en ukes tid. Det skal være en gjennombruddspiller og han må ha kvaliteter i hodespillet , sier Eggen.

– Er Thorstein Helstad en spiller du mener kan fylle denne rollen?

– Altså, da må vi jo vurdere hvor god Thorstein Helstad er da. Det er ikke sikkert han er aktuell, for det er jo ikke sikkert han er god nok. Vi leter etter en spillertype, slik jeg har beskrevet, og hvem det kan bli vet vi ikke ennå. Det er vanskelig å si, sier Eggen.

– Haster det?

– Mesterligaen er ikke ferdig før 7. desember, svarer Eggen med glimt i øyet.

«Kul» å bli pepet på

Rosenborg var best i begge omganger mot AIK onsdag. Men i andreomgangen kunne publikum få inntrykk av at laget spilte på resultat, selv om det ble skapt en del sjanser. Eggen er ikke enig i den analysen.

– Jeg synes ikke det var markant forskjell på omgangene. Rosenborg gikk på banen etter pause for å få den andre skåringen, og vi var nær ved å få den. Blant annet da Per Ciljan Skjelbred headet utenfor rett før slutt. I andreomgangen tok vi brodden av AIKs sluttspurt, den ble det ingenting av. De hadde én stor sjanse, vi hadde flere gode muligheter til å sette inn vårt andre mål , sier Eggen.

Mikael Dorsin sier også at det i pausen ble sagt at RBK skulle jage sitt andre mål, men at det ikke ble helt som planlagt slik omgangen utviklet seg.

– Vi skulle scoret minst ett mål til, men vi spiller mange kamper og var litt trøtte i beina. Etter hvert tenkte vi kanskje mer på at det var et godt resultat, og derfor spilte vi mer på det sikre, sier han.

Svensken ble buet ut i to omganger på Råsunda, men det var visst bare «kul».

– Det var mer piping enn det jeg forventet, og det var egentlig bare motiverende. Jeg er en «djurgårdare» og har vunnet to seriemesterskap med dem, og det plager nok AIK-fansen. Det var god stemning på tribunen, og det er morsomt å spille slike kamper, sier Dorsin.

Søndag spiller Rosenborg hjemme mot Haugesund, som slo Viking hele 4–0 i forrige serierunde, men Nils Arne Eggen har som alltid en angrepsplan.

– Det blir full spiker fra start det. Vi kommer ikke til å gjøre mange endringer, men noen blir det nok. Jeg må gi så mange som mulig kamptrening når vi spiller i tre turneringer. Jeg vil også si til spillerne at vi må ha mer finesse i spillet vårt, altså kreativitet, men det er jo et oppbrukt ord. På svensk kunne jeg sagt at vi må ha mer «raffinement», sier Eggen med et smil.