I går var Robin Kacaniklic på sin første av det som kan bli mange Dala-treninger.

21-åringen, som fyller 22 5. august er kontraktsløs, og ser på forholdene fram til fredag.

Men han burde egentlig spilt andre steder enn på Sveum, gutten som debuterte i Royal League for Helsingborg mot RBK allerede som 17-åring.

– Det var en tøff opplevelse. Jeg spilte høyrekant mot Mikael Dorsin. Men jeg lærte av det også, smiler Robin Kacaniklic.

Om lag 25 U-landskamper

Han har også spilt om lag 25 landskamper for Sverige, fordelt på U15-, U17-, U18— og U19-landslaget.

Så startet problemene.

– Jeg fikk A-kontrakt med Helsingborg da jeg var 18. Men etter hvert dro min lillebror Aleksander til England for å spille i Liverpool (nylig tilbudt ny kontrakt). Helsingborg ble nok litt irriterte for at han dro, og det virket som de ville ta det ut på meg, hevder 21-åringen.

Han ble satt ned for å trene med ungdomslaget, og sammen med agenten fant Robin ut at de kunne bryte kontrakten med den svenske toppklubben.

– Så trente jeg med Wrexham, som ville skrive kontrakt med meg. Men Helsingborg krevde utdanningskompensasjon, og det drøyde lenge nok til at overgangsvinduet stengte.

Skadet i opprykkssesongen

Etter oppholdet i England spilte Kacaniklic to sesonger i Mjällby, og var en del av troppen som rykket opp til Allsvenskan forrige sesong, rett nok uten all verden med spilletid.

– Jeg var mye skadet. Nå er jeg her for kanskje å kunne få en ny start på karrieren, sier Robin.

En ny Samuelsson?

I 2006 kom Brumunddal over Peter Samuelsson, som senere ble en stor hit.

– Vi fikk nyss om en spiss som var langt unna laget og som ikke trivdes. Peter fikk en ny start her, fikk være konge på laget og scoret vel ett mål i snitt for oss. Han ble hentet av Nybergsund og gjorde det samme der. Han var innom Kongsvinger, og nå er han toppscorer i Superettan for Degerfors, sier Dala-leder Guttorm Tysnes.

Planen er å gjørre det samme med Robin Kacaniklic.

– Vi er klare til å hente ham, forutsatt at vi blir enige innenfor de økonomiske rammene han ble forespeilet før han kom hit.

– Vi tror Brumunddal kan være en fin arena for ham å starte på nytt, og finne igjen selvtilliten. Kanskje han på den måten får brukt de ferdighetene han åpenbart har.

Ser på Dala som springbrett

Kacaniklic er kantspiller, og kan bekle begge flankene. Selv om han er venstrebeint, trives han best på høyresiden.

Han er positiv til spill i Dala.

– Guttorm ringte meg, og jeg tenkte at det var verdt å ta turen for å se om det virker bra. Det gjør det, og i første omgang er det aktuelt ut sesongen. Så får vi se om det blir noe mer. Brumunddal kan kanskje være et fint springbrett oppover i systemet i Norge. Jeg tror nivået her er høyere enn i Sverige, sier Kacaniklic.