STOCKHOLM : For 1-0 i en bortekamp i en mesterligakvalik er veldig godt å ta med seg før returen hjemme på Lerkendal, og det vet Eggen godt.

— Resultatmessig er det bra, men prestasjonsmessig er vi ikke bra, sa han på pressekonferansen etter kampen.

— Vi er nødt til å arbeide med å omskape mulighetene våre til tellende mål. Det er en del valg vi må bli bedre på. Men vi hadde stort sett grepet på det hele tiden, la han til.

Henriksen matchvinner

Etter en nokså rufsete åpning på kveldens kamp på Råsunda, der det stort sett var stillingskrig på midtbanen – iblandet en del svake avleveringer og dårlig timete løp fra begge lag – ga Markus Henriksen Rosenborg ledelsen med en perle av en scoring da kampen var en drøy halvtime gammel. Unggutten dro en flott skuddfinte før han smekket ballen i noten fra rundt 17 meters hold.

- Vi hadde to poeng ekstra for skuddfinter på treningen i går, og det så vi at Markus øvde på, smilte Eggen.

Som likevel ikke var mektig imponert over alt juvelen foretok seg på gressmatten i dag.

— Han var veldig variabel. Det gikk litt for sent med ham. Vi spilte oss inn i mellomrommet, og da må han sette fart på fremover. Det ble litt for piano, sa Eggen.

Heller ikke matchvinneren var blendet av bortelagets spill i kveldens kamp, til tross for det gode resultatet.

- Det var egentlig ingen av oss som var helt på topp. Vi gjorde en helt grei kamp. Men vi har et godt utgangspunkt, og det hele er opp til oss nå, sa Henriksen

Goalgetteren

Han har nå har scoret i to e-cup-kamper på rad. Han var også sist på ballen da Rosenborg punkterte til 2-0 i hjemmekampen mot Linfield forrige onsdag.

På spørsmål om fansen nå kan håpe på Henriksen-mål i hver europacupkamp fremover tok 18-åringen frem gliset.

— Ja, jeg har jo lyst til å fortsette med å score, sa han med et smil.

Før han la til:

— Men jeg kan vel ikke love noe.

Uansett er Rosenborg nå store favoritter til å ta seg videre til den fjerde og siste kvalikrunden før hjemmekampen på Lerkendal neste onsdag, og Rade Prica er klar på én ting:

- AIK skal få det riktig tøft.