Grunnen til at spillestilen i det hele tatt kommer under kritikk skyldes utførelsen på banen. Mot Stabæk og Rosenborg gjør spillerne enkle feil som ødelegger for laget. Det hjelper ikke hvor strålende treninger du har hvis spillerne dine ikke evner å utføre det i kamp.

Fotball handler om valg. Om hvilke valg du gjør i ulike situasjoner på banen. Hvis spillere ikke har fotballklokskapen eller evnene til å gjennomføre stilen er det rimelig nytteløst med ny og fancy spillestil.

I sesongoppkjøringen har vi i glimt sett hvordan spillet sitter. Når Jonevret, Burchnall og sportslig ledelse velger en omlegging av spillestil måtte man vite at det ville ta tid. Så kan en saktens si at den tiden har verken Viking eller Jonevret, men det er følgene av valget som er gjort.

Skroting av spillestil og ”route one”-fotball får komme om Viking ligger nær nedrykksstreken når vi nærmer oss sommerferie. Det verste som kan skje nå er at panikken sprer seg i lokalene på Jåttåvågen. Da blir det nok et bevis på en klubb som vingler hjelpeløst mot stadig dypere daler.

Hvorfor har sesongstarten vært så dårlig?

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Som i fjor gjøres det en rekke personlige feil. Det er noe som vanskelig lar seg korrigere på treningsfeltet. Da handler det heller om spillermateriellet du har. Vi har vist store tempoproblemer på sentral midtbane. Dette har det vært snakket og skrevet om siden før jul.

Vi har dessverre spisser som verken er gode nok eller kalde nok til å gi oss målene vi trenger. Dette er ikke noe nytt. Det er gamle og triste nyheter.

Ingen av disse tingene har med spillestil å gjøre. Det handler mer om spillervalg og spillertyper.

Mot Sandefjord trenger vi et Viking-lag som fremstår både klokere og tøffere. Valgene må bli bedre med ball og laget må bli tøffere når sjansen byr seg offensivt.

Så må det også gjøres noen endringer i laget. Nå som både Soares og Sigurdsson er klare bør det bety at Joachim Jørgensen kan flyttes fram på sentral midtbane. Så er det også på tide med bytter helt framme på banen. Abdullahi scoret et flott mål, og kan være aktuell fra start. Et annet alternativ vil være å spille Zymer eller Nisja sammen med Veton. Da får du en partner til Veton som kan gjøre noe fornuftig med ballen. Flyttes Zymer inn sammen med Veton betyr det at vi kan få plass til Adegbenro på den ene kanten.

Så får vi sette vår lit til at Yanni snart våkner på motsatt kant.

Hva mener du? Hvilke endringer kan snu det mot Sandefjord? Hvem vil du ha på topp?