PARIS SAINT-GERMAIN — MALMÖ 2-0

Noen halvsjanser. Og et kunstverk av en flikk med hælen. Zlatan Ibrahimovic og Paris Saint-Germain ble for sterke for Åge Hareides Malmö i den første Champions League-kampen.

— Det føltes bra. Jeg savnet litt rytme i avslutningene i begynnelsen, men det blir bedre og bedre. Jeg var "taggad", jeg var sugen på å spille, sa Ibrahimovic til svensk TV3 etter 75 minutter på Parc des Princes.

Det skulle egentlig ikke være mulig, at lille Malmö skulle hamle opp med verdensstjernene på fremmed gress.

Hareides lag var heller ikke i nærheten og fikk i perioder en fotballeksjon av PSG. De var et par nummer for små, men slapp likevel unna med "bare" 2-0-tap.

— Spillerne tok en del feil beslutninger. Og jeg tar på meg skylden for at vi brukte spillere som kanskje ikke var helt klare for å løse oppgavene. Men de samme spillerne var bedre i en firer, da ble vi mer stabile, sa Åge Hareide i et intervju vist på Viasat 4. — Det kunne blitt både 5-0 og 6-0. Så dårlig forberedt som det her kan man ikke være, konkluderte Islands landslagssjef Lars Lagerbäck i svensk TV3-studio.

Også Malmö-kaptein Markus Rosenberg var svært skuffet over eget lag.

— Det ble en tøff kamp. Ekstra tøft ble det da de tok ledelsen så tidlig. Resten av kampen jobber vi hardt og bra defensivt. Men det er en stor skuffelse at vi ikke skaper mer offensivt, sa Rosenberg til Viasat.

Møtte gamleklubben

Det er ikke nytt for Zlatan Ibrahimovic å møte en gammel klubb. I 15 år har han spilt på høyeste internasjonale nivå, han har spilt for seks forskjellige toppklubber, og da er det ikke til å unngå at man med jevne mellomrom møter gamle kjente.

Zlatan møtte Ajax med Juventus. Han gjorde det samme med Juventus som Inter-spiller. Zlatan spilte mot Inter som Barcelona-spiller, han møtte Barcelona med Milan, og han har spilt mot Barcelona flere ganger som PSG-spiller.

Men Zlatan hadde aldri spilt mot Malmö, klubben der han ble fostret opp og spilte 40 seriekamper og scoret 16 mål i perioden 1999–2001. Ikke før nå. På Parc des Princes i Paris.

Selv om han har slitt med skader de siste månedene var det aldri noen tvil om at han skulle starte. Var det én kamp han virkelig skulle ha med seg i høst var det denne. På topp for PSG sammen med to andre superstjerner: Ángel Di María og Edinson Cavani.

Mot Åge Hareide og Malmös fembackslinje.

Marerittstart

Og svenskene skulle få det tøft allerede fra start.

Det var ikke spilt fire minutter da Ángel Di María, sendt ut portene på Old Trafford av Manchester United-manager Louis van Gaal i sommer, sendte vertene i ledelsen.

Yoshimar Yotún etterlot seg mye rom på venstrekanten, Di María ble spilt fri av Marco Verratti, og fra skrå vinkel plasserte argentineren ballen i hjørnet på vakkert vis.

En pangstart for franskmennene. Et mareritt for Hareides Malmö. Paris-spillerne jublet. Bortsett fra én mann. Zlatans feiring kan trygt kalles dempet.

Og vondt kunne fort blitt verre. PSG var mye bedre enn Malmö. Det var klasseforskjell på Parc des Princes. Det var i perioder spill mot ett mål.

Zlatan, da? Han var smårusten og ikke helt i kampform.

33-åringen fikk likevel tre muligheter i PSGs beste periode i første omgang. Ingen av dem var gedigne sjanser. Men uten at han lyktes med å score mot gamleklubben.

Første omgang endte med kun én scoring til vertskapet. Og det var smått utrolig.

Zlatan-magi

Malmö hevet seg etter pause, de var i ferd med å spille seg inn i kampen, da det smalt igjen fra hjemmelaget.

Regissør? Zlatan Ibrahimovic, selvfølgelig.

Maxwell la inn fra venstre, Zlatan bidro med lekker flikk med hælen, og på bakre stolpe kunne Cavani heade ballen i det åpne målet.

Et praktfullt angrep. Og selv om det var Cavani som scoret målet, var det Zlatans kunstverk med hælen vi snakket om.

2–0 var ikke et mål for lite. Spørsmålet var hvor mye energi franskmennene ville bruke på å score nummer tre og fire.

Et kvarter før slutt sa Zlatan takk for seg. Han hadde fått 75 minutter og tok ikke sjansen på å slå opp gamle skader eller pådra seg nye.