TIL SOUTHAMPTON: Virgil van Dijk (24) er bare en medisinsk test unna å bli Premier League-spiller. TIL SOUTHAMPTON: Virgil van Dijk (24) er bare en medisinsk test unna å bli Premier League-spiller. Foto: NTB Scanpix

Deila mistet sin viktigste spiller til Premier League

Stopperkjempen Virgil van Dijk forlater Ronny Deilas Celtic til fordel for Southampton.

Flere dårlige nyheter for Celtic. Ikke bare tapte de kvalikkampene til Champions League med Malmö. Nå har de også mistet sin beste spiller.

Nederlenderen Virgil van Dijk forlater nemlig Ronny Deilas klubb, og fortsetter karrieren i Premier League-klubben Southampton.

Celtic får 144 millioner

24-åringen har vært jaktet av flere klubber lenge, men etter at Celtic ikke tok seg til Champions League var det bare et spørsmål om tid før han forvant.

Ronny Deila må ta farvel med sin midtstopper Virgil van Dijk. Foto: NTB Scanpix

Og på overgangsvinduets siste dag kom bekreftelsen.Klubbene skal være enige om en overgangssum på rundt 144 millioner kroner. Kontrakten er på fem år.

Ønsket å ha ham med videre

Van Dijk er skadefri og har vært en av bærebjelkene i Celtic etter overgangen fra Groningen sommeren 2013. På pressekonferansen før den avgjørende kvalikkampen til Champions League i Malmö forrige uke, fikk Deila flere spørsmål om sin midtstopper.

Men den norske manageren fastholdt da at han trodde spilleren kom til å bli værende i klubben.

— Han er en veldig god og viktig spiller for oss, og han har vært god til nå i sesongen. Vi har ingen planer om å selge ham, og forhåpentligvis skal vi spille Champions League med han på laget utover høsten, svarte Deila, som også påpekte at han hadde fått spørsmålet ti ganger før i år.

Henter United-unggutt

Mens Van Dijk forsvinner ut, hentes Manchester Uniteds Tyler Blackett på lån hele sesongen. 21-åringen kan bekle både stopperplass og venstrebacken.