Stefan Johansen var til MR-undersøkelse mandag. Celtic-spilleren fikk en liten føling i hamstringen mot Malmö, og han spilte ikke for Celtic i helgen.

Johansen og landslagssjefen møtte pressen tirsdag, rett før avreise til Sofia. Johansen blir med på charterflyet.

— Jeg trente i dag, og det føltes greit. Jeg blir med, og forhåpentlig er jeg med torsdag, sier Stefan Johansen.

Han kjente til skadeproblemene i Celtics kamp mot Malmö.

— Det er ingen tvil om at disse kampene er viktig for oss, og det er ingen vits i å være med hvis jeg ikke er hundre prosent klar. Hvis jeg trener for fullt onsdag skal jeg være klar, sier Johansen.

Høgmo sier dette om Celtic-spilleren:

— Vi vil selvsagt sjekke på trening onsdag. Han må trene for fullt hvis det skal være aktuelt, sier Høgmo.

Håvard Nordtveit, Per Ciljan Skjelbred og Ruben Yttergård Jenssen er spillere som kan erstatte Stefan Johansen om han ikke blir friskmeldt i tide.

Diomande ute i begge kampene

Når det gjelder Adama Diomandes hofteskade er den såpass omfattende at han heller ikke rekker Norges kamp mot Kroatia søndag.

Stabæk-spissen meldte mandag forfall til bortekampen mot Bulgaria i EM-kvalifiseringen. Overfor NRK bekrefter Diomande at han må gjøre det samme til søndagens kamp mot Kroatia på Ullevaal.

— Jeg er på bedringens vei, men det ser ikke ut som jeg rekker noen landskamper, dessverre, sier han til kanalen.

— Jeg ønsker å spille alle kamper, men jeg er ikke 100 prosent i det hele tatt. Det er kjipt, erkjenner Diomande.

Avgjørende

Norge møter Bulgaria torsdag, før det er kamp på Ullevaal mot Kroatia søndag. Høgmo fikk spørsmål om hva han tenker om sin egen posisjon dersom Norge ikke kommer til playoff om EM-billett.

Det ville ikke Høgmo svare direkte på.

— Som trener jobber jeg daglig for å utvikle laget og teamet, sier Høgmo.

Fornøyd med keepersituasjonen

Høgmo bekymrer seg ikke over at Ingolstadt-keeper Ørjan Nyland ble benket i lørdagens seriekamp mot Augsburg. Førstekeeper Nyland (24) har blitt benket i to av tre seriekamper for sin nye klubb i tysk Bundesliga.

— Ørjan er der han skal være. Han har fått stå i både serie og cup for Ingolstadt. Jeg er fornøyd med Ørjans klubbvalg, sier Høgmo.

Høgmo er også tilfreds med at Rosenborgs burvokter André Hansen har vist god form den siste tiden.

— André har en positiv utvikling. Han tar nye steg i Rosenborg. I tillegg er Rune Jarstein tilbake som andrekeeper i Hertha Berlin, og han gjør det bra der. Jeg er fornøyd med keepersituasjonen, sier Høgmo.