Rett etter at trekningen til gruppespillet i Europa League var klar, la Fenerbahce-supportere ut bilder på Twitter av seg selv med kniv.

Laget fra Istanbul er sammen med Ajax og Molde Celtics motstandere i Europa League.

Meldingen var ikke til å misforstå: det blir neppe rød løper og applaus når de skotske supporterne inntar byen når lagene møtes 10. desember.

Gateslag i Amsterdam

Celtic-supporterne har vært i hardt vær tidligere. Det samme har Ajax-fansen, og Fenerbahce-supporterne.

Da Celtic var i Amsterdam i 2013 endte det med et rent gateslag hvor supportere fra begge lag, samt politi, barket sammen.

Og i Tyrkia har supporterne, spesielt rundt Istanbul-lagene, en lang historie for å havne i bråk.

Det har gått hardt for seg i Amsterdam med Celtic-fans tidligere. Her fra 2001. Foto: NTB Scanpix

I stedet for å svare med samme mynt, har nå Celtic-supporterne etablert emneknaggen #thatsnotaknife hvor de svarer med bilder av ufarlige gjenstander som bananer, blomster og sjokolade. Et humoristisk tilsvar som forhåpentligvis kan roe gemyttene. Også flere Fenerbahce-supportere bidrar med beroligende bilder der.

Styrker vaktholdet

Men Celtic som klubb tar trekningen på alvor. Derfor blir vaktholdet styrket for Ronny Deilas bortesupportere når de reiser til Amsterdam og Istanbul.

Det er en heksegryte i Istanbul når Fenerbache byr på hjemmekamp. Foto: NTB Scanpix

Celtics sikkerhetssjef Ronnie Hawthorne har fått oppgaven med å sørge for at lagets supportere er trygge når de ferdes til de to borteturene.— Vi lærte av det som skjedde sist gang vi var i Amsterdam. Men jeg ønsker ikke å gå i detaljer om hva som skjedde. Vi skal gjøre det vi kan for å gi våre reisende supportere så mye informasjon som mulig. Det handler om at de skal være trygge så de kan nyte kampen, sier Hawthorne til the Daily Record.

En storstilt politioperasjon

Celtic-fansen skal opplyses om de ulike måtene politiet i de ulike landene opptrer på, slik at de vet hva som venter.

Det er ventet flere tusen Celtic-fans til Amsterdam, og Andy Bates i politiet i Glasgow sier det blir nok å gjøre.

— Dette blir en storstilt politioperasjon og vi skal samarbeide med våre nederlandske kolleger for å sikre oss om at fansen kan nyte kampen.

Det er neppe nødvendig med lignende sikkerhetstiltak når skottene skal besøke Molde 22. oktober.