LA MANGA (iTromsø): 21-åringen brakk et bein på utsiden av høyrefoten under en trening hjemme på Storsteinnes i desember. Siden da har han jobbet for å komme tilbake i full trening. Bruddet er leget, men TILs venstreback er langt fra restituert, og har ennå ikke hatt en full fotballøkt.

Mistenkelig

Halvveis ut i formiddagstreninga i spanske La Manga gikk det galt. Antonsen, som spilte 27 av 30 seriekamper fra start i 2015, måtte gå av etter en duell med en lagkamerat.

— Det var en situasjon der jeg trådte forkjært og landet feil. Foten er nok ikke helt bra ennå, sa Antonsen til iTromsø.

Sittende på lagets kjølebag med en ispose på foten kunne han fra sidelinja bare se på at lagkameratene fortsatte treningen.

— Smerten er mistenkelig lik den jeg hadde tidligere da jeg hadde bruddet. Men jeg kan ikke tenke meg at det er et brudd igjen, slår backen fast.

— Foten vil være øm en god stund etter at bruddet er leget, poengterer Andre Fagerborg i TILs støtteapparat, som behandlet Antonsen umiddelbart etter skaden.

Tilbakeslag

Før avreise hadde Antonsen et mål om å få noen minutter mot Sogndal kommende mandag. Etter dagens episode taler mye for at den planen ikke blir noe ut av.

— Det som skjedde i dag hjalp ikke særlig på det. Men vi får se. Skulle dette være et stort tilbakeslag igjen er det tøft. Jeg satt stort sett 6-7 uker alene på SATS og tråkket på en ergometersykkel. Ikke akkurat dritartig, sier Antonsen.

— Usikker

Sesongstarten mot Molde er bare to og en halv uke unna, og selv om Antonsen fortsatt har et mål om å være tilbake der, blir muligheten mindre for hver dag som går.

— Håpet er der, men det er langt fra sikkert.

TIL-treneren vil sikre seg at skaden ikke er kommet tilbake.

— Dersom det bare var vondt der og da vil det gå over, men for sikkerhets skyld tar vi et MR-bilde av Kent-Are i dag. Sesongstarten henger nok dessverre i en tynn tråd for han, sier Bård Flovik til iTromsø.