I dag ble det klart at 51-åringen forlenger avtalen som hovedtrener med TIL ut 2018-sesongen.

— Det er en prosess vi har holdt på med legge. Bård står for en offensiv og energirik fotball, som vi ønsker å se mer av i TIL, sier sportssjef Svein-Morten Johansen om ansettelsen.

Hjemmekjær

Flovik selv vil ikke definere klare resultatambisjoner for treårs-epoken som venter, men sier:

— Vi må bli stabile og bli en faktor i eliteserien igjen. Historikken her tilsier det. Men de to siste sesongen i eliteserien har vært bunnstrid, påpeker treneren.

Men han er tydelig på at han ønsker et lag tuftet på nordnorske spiller - som skal bygge suksessen først og fremst på nordnorsk jord.

— Jeg har en ambisjon om å vinne flest mulig kamper og særlig at vi skal være stabile på Alfheim. Her skal folk ha lyst til å komme tilbake. Det er veldig viktig, sier Flovik og slår fast:

— Da Per-Mathias (Høgmo) var her, var Alfheim et skikkelig "fort". Det ønsker jeg å gjenskape.

Enormt poengsnitt

TIL var bedre både hjemme og borte under Per-Mathias Høgmo enn de har vært i de to påfølgende eliteserie-sesongene etterpå.

Under Høgmo tok TIL vanvittige 128 poeng på 60 hjemmekamper, et poengsnitt på 2,13 poeng per hjemmekamp.

I fjor var snittet på hjemmebane 1,4 poeng - etter at TIL under Floviks ledelse vant sine to siste hjemmekamper. På bortebane har "Gutan" tatt ursvake 12 poeng tilsammen på de to siste årene i eliten.

— Det har vært for få seire på bortebane, men det aller viktigste er at vi blir stabile og vinner mange kamper på Alfheim, understreker Flovik.

Styrket av forlengelsen

Svein-Morten Johansen tror avklaringen om at Flovik blir i klubben på lang sikt er viktig for laget før sesongen som venter.

— Det betyr ganske mye. Fotballen har blitt slik at man er blitt vant til at ting ikke alltid blir langsiktig. Det skaper trygghet for omgivelsene og ikke minst internt at vi vet det blir slik, sier Johansen.

Han påpeker samtidig at Bård Flovik har vært en nøkkel for TIL i vinterens spillerjakt. Det har vært en av faktorene som har styrket Floviks kandidatur til en lang avtale.

— Jeg oppfatter at Bård har vært et veldig pluss i forhandlingene med nye spillere. For eksempel for Aron (Sigurdarson), som var her en uke først, kom tilbake til oss og sa han ville bli i TIL og at Bård var en viktig faktor.

— Det skal være harmoni utenfor banen og så kan det godt være temperatur på banen. Det er den miksen man skal ha, og det er ikke enkelt. Det handler om å skape en evne til å gå på trening for å konkurrere og bli bedre, og samtidig ha stor omsorg og inkludering, sier Bård Flovik selv.