LA MANGA (iTromsø): Johansen ble etter mange måneders spekulasjoner klar for Brann tidligere i februar. Etter syv sesonger på TILs A-lag erkjenner han at den nye hverdagen i Bergen er ganske så annerledes.

— Å trene med et annet lag enn TIL er på sett og vis merkelig, men det er en ny spennende utfordring, og det virker bra her, sier Johansen etter klubbens andre økt i spanske La Manga der Brann er på treningsleir samtidig som Gutan.

Sittende på gresset noen minutter etter at Brann-treningen er over på bane C tirsdag ettermiddag legger han ikke skjul på hvor spesielt det blir å møte TIL igjen. Første mulighet vil være generalprøven før eliteseriestarten i Bergen 6. mars. Men det er en kamp i Tromsø 1. mai han ser ekstra fram til. Da venter nemlig TIL på Alfheim.

— Jeg tror det blir en spesiell sak å komme inn på Alfheim den dagen og svinge inn til høyre i bortegarderoben, sier Johansen til iTromsø.

Større klubb

Reaksjonene fra tidligere lagkamerater og venner i Tromsø har stort sett vært positive etter overgangen.

— Hjemme på Ringvassøya har jeg fått god støtte, og jeg håper jeg har dratt med meg en tre-fire stykker til å heie på Brann, sier han med et smil.

Han merker allerede at Brann er en større klubb enn Tromsø.

— Det er mer trøkk rundt Brann i byen enn det er rundt TIL i Tromsø. Og jeg har alltid hatt et godt forhold til fansen i Tromsø, men det er litt annerledes i Bergen. Bergen er en mer fotballby enn Tromsø, og det er absolutt ingenting vondt om Tromsø. Det er bare mer galskap og vanvittig trykk der jeg er nå, sier Johansen.

GAMLE KJENTE: Remi Johansen og Ruben Kristiansen er igjen på samme lag. Foto: Rune Robertsen

Snakket gikk lenge om Johansens fotballfremtid etter at han i sommer takket nei til en ny avtale med TIL. Kontrakten gikk ut ved nyttår, og Johansen fremsto utad fortsatt like rolig med tanke på ny klubb trass i at han var arbeidsledig en kort periode. Det endte med at Brann kom på banen, og etter det iTromsø kjenner til har han bedre betalt enn i TIL.

— Jeg ville at løsningen skulle bli riktig for meg, og her har det blitt veldig riktig. De har en klar plan for hvordan de skal bruke meg i laget, og har mye bra på gang, sier Johansen.

Gratulert av Flovik

Han sier prosessen som førte til at karrieren fortsatte andre plasser enn TIL ikke er noe han er skuffet over.

— Bård (Flovik) var en av de første som gratulerte meg, og en gang i fremtiden kan det hende jeg skal tilbake til Tromsø. Da er det bedre å ha gode relasjoner enn dårlige, slår han fast.

Helt til for få uker siden var nemlig TIL et reelt alternativ for Johansen.

— De hadde lyst å prioritere andre ting oppe i TIL. Det er opp til enhver trener å finne det laget som de tror er best sammensatt. I tillegg drøyde det litt med meg, og da hadde de et par andre prosesser i gang. Jeg har forståelse fra deres synspunkt, men er for min del strålende fornøyd med hvor jeg havnet nå, sier Johansen til iTromsø.

Etter en svak sesong i fjor har Johansen tatt grep for å komme tilbake i godt slag igjen i 2016. — I fotball sitter det så mye i hodet, og man må bare bli flinkere til å gi litt faen. Bare kjøre på, og gjøre det man synes er naturlig, i stedet for å låse seg til tanker om hva man burde gjøre i situasjoner på banen, sier Johansen til iTromsø.

Spisskompetanse

Brann-trener Lars Arne Nilsen var ikke i tvil da muligheten for å hente midtbanespilleren bød seg.

— Vi henter han fordi vi vet hva han er god til, og spisskompetansen. Jeg har fulgt han lenge, helt siden cupfinalen i 2012, sier Nilsen som den gang var trener for Hødd, med et smil.

For spilletid kan det bli mye av dersom man skal tro de som kjenner laget godt.

— Jeg ser på mulighetene som store for at Remi spiller fra start. Han går rett inn og konkurrerer med Kristoffer Barmen som høyre indreløper, og det er nok en posisjon der han har forutsetninger for å passe godt inn, sier Anders Pamer, kommentator i Bergens Tidende til iTromsø.