LEGIA WARSZAWA — CELTIC 4-1

Det er vakkert med fine drømmer, og uten en visjon om å oppnå store ting blir idrett kjedelig. Men først må basis på plass.

For Celtic betyr det å utføre elementært forsvarsspill.

Aftenpostens sportskommentator, Ola Bernhus.

Det Celtic viste i den første kampen mot Legia Warszawa, var ikke bare svakt, noe som kan ramme alle lag i noen kamper, men det var også hjelpeløst, og det er verre.Den som vil til gruppespillet i Champions League, må forstå leken. Etter å ha tatt ledelsen tidlig i kampen, gjorde Celtic alt galt.

Slappe og passive

De slapp til en utligning straks. De var slappe og passive da Legia tok ledelsen, de var rundspilt da de pådro seg et rødt kort, de pådro seg to straffespark (som merkelig nok ble misbrukt), de slapp inn ytterligere to mål etter forsvarsspill på begynnernivå.

De kunne bestemt seg for å låse kampen både på 1-0, 1-2 og 1-3, spesielt etter at de hadde fått en spiller utvist. Det ville vært et godt utgangspunkt foran returkampen. I stedet åpnet de alle dører, som om det var en treningskamp mot Hønefoss som foregikk.

Med 1-4 bør ikke drømmen strekke seg lenger enn til en 3-0 seier i returoppgjøret på Celtic Park.

Må begynne med forsvaret

Det sannsynlige er at Legia går videre og at Ronny Deila har begynt sin utenlandske trenerkarriere på aller verste måte. Utslått fra Champions League. Da er det fristende å ramse opp navnene på andre norske trenere som heller ikke har fått det til på de britiske øyer.

Som fellestrekk har de hatt den holdningen at de har reist ut i verden med full tillit til at det norske er bra nok. Ikke bare bra nok, verden har mye å lære av oss. Det er friskt tenkt, men dessverre ikke bra tenkt.Vi som har fulgt Deila i Strømsgodset, vet at han har mye å by på.

Men før Ronny Deila kan drømme om noe som helst i utlandet, må han begynne der hvor fotballspillet alltid begynner. I forsvar. Uten et stabilt forsvarsspill og evne til å vinne dueller er godt angrepsspill nesten umulig.

Et lag som Celtic har naturligvis kunnskapen inne. Deila har en snau uke på seg til å få den ut. En uke med forsvarstrening før laget skal ut i en kamp der det er angrepsspillet som teller.

Det kan bli en travel uke.