LEGIA WARSZAWA — CELTIC 4-1

WARSZAWA (aftenpostne.no): Det var en noe absurd opplevelse å være på pressekonferansene etter Champions League-kvaliken mellom Legia Warszawa og Celtic onsdag kveld.

Først kom en meget skuffet Ronny Deila, som innrømmet at han hadde fått den verst tenkelige starten på sin Celtic-karriere og måtte svare kritiske skotter.

Deretter Henning Berg, som innrømmet at 4-1-seieren var det foreløpige høydepunktet i karrieren.

Seieren smakte ekstra godt for Berg fordi han før kampen måtte tåle kritikk og misnøye fordi Legia hadde tapt et par kamper i sesongåpningen.Politikken med å rotere spillere falt ikke i god jord.

— Var dette en grei måte å slå tilbake på?

— Ja, jeg tror ikke de skal begynne å sutre nå. De er kjappe til å sutre, i alle fall om du gjør ting som ikke er vanlig i Polen. Når det kommer en utenlandsk trener som gjør noe annerledes, stiller de spørsmål. Men for å få utvikling må man gjøre noe som er annerledes.

Beste seier

Berg tok seg god tid til en runde også på norsk etter at seansen på polsk og engelsk var over.

Han snakket om at kampen fort kunne vært vunnet med mer enn 4-1, noe som selvsagt er riktig etter to brente straffespark og flere store Legia-sjanser som ikke ga uttelling.

Samtidig som Berg understreket at jobben ikke er gjort, Celtic kom tross alt tilbake fra 0-2 i play off-kampen i fjor.

Men 4-1-ledelse er uansett et usedvanlig godt utgangspunkt, og Berg hadde sin foreløpig største kveld i sin managerkarriere.

— Vi slo Brann 6-0 med Lyn på Ullevaal det året de ble seriemester, og vi slo Stabæk 7-0 i serieåpningen med Lillestrøm. Vi har hatt noen store kamper her og, da vi vant 5-0 mot Wisla Krakow som lå på tredjeplass, og vi spilte veldig god fotball. Men det var seriekamper, dette er kvalifisering til Champions League mot et rutinert, europeisk lag som har slått Barcelona og Ajax de siste årene.

Polske følelser

Seieren ble naturlig nok tatt meget godt i mot blant supporterne, som laget en fantastisk ramme rundt kampen.

Polakkene sang kontinuerlig i 90 minutter. De hoppet fra side til side og frem og tilbake, pep intenst de periodene i første omgang hvor Celtic hadde ballen, og viftet og viftet med skjerfene nesten alle hadde med seg.— Folk er helt gærne, de har masse følelser, og de viser dem. Det var godt å gi dem denne seieren etter et par tunge kamper.

Vil rotere igjen

Som manager var han spesielt fornøyd med at flere av målene og straffesparkene kom etter spill de hadde terpet på trening.

Nå varsler han at mange av spillerne vil bli spart i helgens seriekamp, før returmøtet i Skottland neste uke.

Om Legia unngår tremålstap eller mer vil de være klare for ny play off-kamp til Champions League.

I fjor tapte de tilsvarende kamp på færre scorede bortemål enn Steaua Buccuresti.

På hjemmekampen vil fansen garantert lage mye lyd nok en gang.

Og Henning Berg kan få en enda større kveld som manager enn hva han hadde onsdag.