LEGIA WARSZAWA — CELTIC 4-1

WARSZAWA (aftenposten.no): For nordmenn var det duellen mellom Henning Berg og Ronny Deila, men det tok kun en kort stund på intime Pepsi Arena før man skjønte at denne kampen selvfølgelig handlet om noe mye større enn to nordmenn.

Det var plass til 5000 til, men de 24000 fremmøtte i hvite drakter viste at de har lidenskap rennende i blodårene, sang høyt og intenst fra hjertet, mange konstant viftende med skjerf eller hoppende opp og ned eller fra side til side.

De skulle få dramatikk fra start til slutt i en kamp Celtic til slutt tapte med hele tre mål. Skottene har et meget vanskelig utgangspunkt foran returkampen i Glasgow.

- Vi sviktet oss selv alle sammen

— Jeg er naturligvis utrolig misfornøyd. Vi startet bra, men så slapp vi inn et billig mål. Vi mistet hodet, og ga bort for mye rom og lette baller, sa Deila.

— Vi sto ikke sammen som et lag. Noen presset høyt, noen presset lavt. Vi må lære kjapt av dette. Vi har fortsatt en sjanse om vi går til returmøtet med alt vi har.

TUNG KVELD: Ronny Deila forlater arenaen i Warszawa etter kampen. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski/NTB scanpix

Deila ble grillet på om det var meningen at laget skulle gå fremover da de lå under 1-2, med bare ti minutter igjen å spille. — Det var selvsagt ikke planen, vi hadde kontroll, men så begynner vi å gjøre dumme feil. Det er min feil, jeg må være mye tydeligere på hva vi forventer og hva de skal gjøre i ulike situasjoner.

Han ble spurt om han følte seg sviktet av noen av spillerne.

— Vi sviktet oss selv alle sammen, men ansvaret er mitt.

Stolt Henning Berg

Henning Berg var naturligvis en glad mann etter den overbevisende seieren.

— Jeg er veldig stolt av spillerne og av at et polsk lag spiller så bra, at vi gjør det mot et stort lag, en stor klubb, sa Berg.

— Jeg er veldig fornøyd med at vi reiste oss etter straffebommene og ikke syntes synd på oss selv. Av og til scorer du på sjansene, av og til ikke, sier den tidligere Lyn- og LSK-treneren.

BETENKT: Det ble etterhvert en tung kveld for Ronny Deila og Celtic. Henning Berg (i bakgrunnen) ledet sitt lag til en sterk hjemmeseier. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski/NTB scanpix

En polsk journalist innledet et spørsmål med å si at det var godt å se Berg smile, men at vi i dag også hadde sett en stor tragedie utspillle seg på banen, de to straffebommene til Legia-kapteinen. — Det er ikke normalt å bomme på to straffer, men han var sikker på å score den andre gangen. Han har aldri bommet på en straffe for oss før. Vi vet heller ikke hva som ville skjedd om han hadde scoret på dem, kanskje ville vi ikke fått de andre målene. Vi bommet på noen store sjanser, det gjorde de også, konstaterer Legia-treneren.

Berg ble også spurt om han hadde snakket med Deila etter kampen.

— Jeg hadde en god prat med ham før kampen, som varte en stund. Etter kampen har vi ikke så mye tid til å snakke sammen. Han er en god kar, og det vil være tøft for dem etter dette tapet, men jeg er sikker på at de vil gjøre det de kan for å komme tilbake til neste kamp, sier Berg.

Tidlig ledelse

Bortemål kan fort avgjøre slike doble kvalifiseringskamper, og derfor var gleden ekstra stor for de skotske tilreisende da Callum McGregor scoret allerede i det åttende minutt. 21-åringen som forrige sesong var utlånt til Notts County på tredje nivå i engelsk fotball dro seg inn fra høyrekanten, og avsluttet i nærmeste hjørne fra utsiden av 16-meteren.

En god prestasjon, men polske øyne så kun et altfor passivt forsvarsspill.

Henning Berg fortvilte, men fikk noe å glede seg over bare et drøyt minutt senere. Miroslav Radovic fikk sendt avgårde en avslutning som Celtics gode keeper Fraser Forster kunne stoppet, men ballen gikk inn til 1-1. Celtic spilte seg til et par gode muligheter, men det andre målet uteble. Det gjorde det ikke for serbiske Radovic, som plutselig ble stående helt alene i feltet da Celtic-stopper Efe Ambrovic skled da et innlegg ble headet tilbake foran mål. Dermed hadde Radovic en enkel jobb med å sette inn 2-1. Vondt gikk til verre for Ambrose da han la Michal Kucharczyk i bakken som bakerste mann. Dommeren mente at en scoringsmulighet ble fratatt polakken, og sendte nigerianeren i dusjen minuttet før resten av spillerne.

Overtidshelt

Naturlig nok var det Legia som tok tak i kampen etter pause. Michal Zyro brant en stor mulighet etter ni minutter, før Legia fikk en enda større sjanse fem minutter senere. Charlie Mulgrew var klønete og la Ondrej Duda i bakken, men straffesparket fra Legia-kaptein Ivica Vrdoljak var like dårlig. Det endte et stykke utenfor og dermed fortsatt 2-1. Jo Inge Berget fikk overraskende 61 minutter fra start av kampen, mens Stefan Johansen fikk en vanskelig jobb på midtbanen da Celtic prøvde å forhindre et tredje baklengs før returmøtet på Murrayfield i Edinburgh neste uke.

DEBUTERTE FOR CELTIC: Jo Inge Berget i aksjon i Warszawa. Foto: Digitalsport

Det klarte de ikke, da Zyro gjorde godt for seg etter bommen da han headet Legia to mål foran med seks minutter igjen av ordinær tid. To minutter senere fikk hjemmelaget en ny straffe, men også denne gang sviktet kaptein Vrdoljak. Denne gangen traff han mellom stengene, men skuddet var svakt og lavt og ble enkelt stoppet av Forster.Det er stor forskjell på 3-1 og 4-1, men Berg og Legia skulle få tre mål å gå på.

På overtid satte Jakub Kosecki inn det fjerde, meget fortjent etter spill og sjanser. Ronny Deila har en stor jobb å gjøre før returmøtet, for Henning Berg ser det meget lovende ut.

Mesterligaen fotball menn, 3. kvalifiseringsrunde 1. kamp:

Aktobe (Kasakhstan) – Steaua Bucuresti (Romania) 2-2, Qarabag (Aserbajdsjan) – Salzburg (Østerrike) 2-1, AEL Limassol (Kypros) – Zenit St. Petersburg (Russland) 1-0, HJK (Finland) – APOEL (Kypros) 2-2, Dnipro (Ukraina) – FC København (Danmark) 0-0 (i Kiev), Grasshoppers (Sveits) – Lille (Frankrike) 0-2, Standard Liège (Belgia) – Panathinaikos (Hellas) 0-0, Feyenoord (Nederland) – Besiktas (Tyrkia) 1-2, Ludogorets Razgrad (Bulgaria) – Partizan Beograd (Serbia) 0-0, AaB (Danmark) – Dinamo Zagreb (Kroatia) 0-1, Maribor (Slovenia) – Maccabi Tel Aviv (Israel) 1-0, Legia Warszawa (Polen) – Celtic (Skottland) 4-1. Spilt tirsdag: Sparta Praha (Tsjekkia) – Malmö (Sverige) 4-2, Slovan Bratislava (Slovakia) – Sheriff Tiraspol (Moldova) 2-1, Debrecen (Ungarn) – BATE Borisov (Hviterussland) 1-0. Returkampene spilles i neste uke.