KARABÜK (adressa.no): Han ønsker å underholde. Å styre et RBK-lag som spiller angrepsfotball. I hver eneste kamp.

Men når Kåre Ingebrigtsen holder før-kampen-praten til spillerne torsdag, kommer han til å gjøre et kraftig unntak fra sin egen regel. For der vil ikke ordet "underholdning" få noe hovedfokus.

Eller for å si det i klartekst: Det står ikke på lista hans i det hele tatt.

— Største enkeltutfordringen

— Det må være lov i en kamp som dette, som kan fort blir den største enkeltutfordringen vi står overfor i 2014. Hvis ingen på tribunen er fornøyd med underholdningen, vil det være veldig bra. En pipekonsert, også. Det betyr at vi har gjort jobben vår, sier Ingebrigtsen til adressa.no.

Ruslende ute på det strøkne gressteppet i den tyrkiske stålbyen lot han assistenttrener Erik Hoftun styre det meste av den svært rolige treningen onsdag kveld. Da hadde Ingebrigtsen allerede gitt spillerne startoppstillingen, men ønsket ikke å dele den med verden.

RBK vet nemlig lite om Karabükspor, og da kan det være greit at det er slik den andre veien, også.

— Denne gangen ønsker vi det slik, sier Ingebrigtsen – før han fortsetter:

— Det er en tøff bortekamp i Europa, mot et veldig godt lag. Samtidig er det dette vi liker; Vi ønsker å måle oss mot de beste. Og så skal de ikke bli slik at vi ikke skal spille fotball mot dem. Vi har ambisjoner om å score her, også. Men vi må være litt smarte. Litt kyniske, sier han.

Og innrømmer glatt at han vet såpass lite om motstanderen, at de første minuttene fort kan handle om å «føle seg litt fram». Mot et lag som altså kvalifiserte seg til e-cup fra en solid, tyrkisk liga, som har hentet et tosifret antall spillere i sommer for å forsterke laget. Med andre ord: Det satses i Karabük.

Søderlund gikk av tidlig

I RBK-leiren, derimot, har man flere spørsmålstegn før kampen. For under store deler av økta satt Alexander Søderlund på sidelinjen. Han kjente smerter i låret. Spissen håper han kan spille, men verken han eller medisinsk koordinator Haakon Schwabe kunne gi noe bastant svar på dette onsdag.

— Men jeg gikk av for å være føre var, sier Søderlund.

Gamst antakelig tilbake

Ved siden av Søderlund ruslet en annen spiller som har slitt med et lår, Pål Helland. Han testet om han i det hele tatt var i nærheten av å kunne få den jokerrollen trenerne håpet på. Men alt tyder på at Helland ikke blir spilleklar. Også kaptein Reginiussen sliter med småskavanker, men kommer til å starte.

— Vi visste at Søderlund ikke skulle ta noen sjanser på treningen, og er ikke bekymret. Samtidig er det viktig for oss å kunne velge fra en så skadefri tropp som mulig, sier trener Ingebrigtsen om den saken.

Og for de som lurte: Morten Gamst Pedersen, med fortid i nettopp Karabükspor, startet på benken mot Molde, men er etter alt å dømme inne igjen nå.

— Det er viktig med rutine i slike kamper, sier Ingebrigtsen.