KARABÜK (adressa.no): Vel er det godt og varmt i den tyrkiske solen, og Rosenborg forbereder seg på at torsdagens europaligakvalik borte mot Karabükspor kan bli spilt i alt fra 28 til 38 grader.

Uten at det bekymrer RBK-kaptein og altaværing Tore Reginiussen nevneverdig.

— Det har vært den samme varmen i Trondheim i tre-fire uker allerede, så det er en smal sak. Vi har hatt tropisk klima hele sommeren, så vi er godt tilvendt hele gjengen.

Vil unngå det ekstreme

Det var ingen massiv varme som slo imot det trønderske reisefølget da charterflyet landet i Ankara i ettermiddag lokal tid, og kveldstemperaturen ved Karabükspors hjemmearena er av den behagelige sorten kvelden før den viktige kampen.

Det kan imidlertid endre seg til kampstart.

— Blir det ekstremt varmt og tørt er det klart vi må ta forholdsregler. Jeg har spilt kamper i over 40 grader tidligere, og det er en påkjenning. Jeg håper det ikke blir så ekstremt, sier Reginiussen.

Rosenborgs medisinske koordinator Haakon Schwabe er godt forberedt på alle eventualiteter.

— Vi må sørge for at det er vann og sportsdrikke tilgjengelig for spillerne, slik at de ikke blir dehydrerte. Samtidig må vi passe på at kjøle ned spillerne med håndklær dyppet i kaldt vann når vi kan, sier han.

Trenger opp mot ti liter

Rosenborg håper å få lagt inn ekstra pauser i torsdagens oppgjør, men det vil være opp til kampens dommer å avgjøre.

— Hvor mye væske skal spillerne få i seg fra landing i Tyrkia til kampstart?

— Disse må få i seg sju til ti liter totalt sett. Normalen er fire til seks, sier Schwabe.

Ellers handler det for Rosenborg-spillerne som for de fleste andre idrettsutøvere før en konkurranse. De skal hvile nok, spise nok og drikke nok.

— Og så trent nok innimellom det, sier han.

PS! Rosenborg trener på kamparenaen onsdag kveld.