DNIPRO — FCK 0-0

København-sjef Ståle Solbakken var godt fornøyd med 0-0 i den første av to mesterligakamper mot ukrainske Dnipro onsdag.

København har fordelen av hjemmekamp i returmøtet neste uke. Det vet Solbakken at er en stor fordel for danskene, som takket være godt forsvarsarbeid, blant andre av Tom Høgli, unngikk å slippe inn mål i Ukraina.

— Defensivt var det fantastisk spilt. Vi har en veldig bra disiplin i laget. Alle ga 100 prosent mot et lag som har kjørt over bedre lag enn oss her tidligere, sa Solbakken til Københavns nettsted etter kampen.

— Tom (Høgli) gjør en veldig, veldig bra jobb, fortsatte han.

For å ta seg til den fjerde kvalifiseringsrunden er FCK kun avhengig av ett mål. Solbakken har troen på at Parken bidrar med sitt for at hvittrøyene skal avansere.

— Fortsatt er muligheten femti-femti. Vi må være like sterke som i denne kampen. Vi må være like disiplinerte. De er et godt kontringslag, men vi må spille med høyere risiko. Om vi kan fylle tribunene, vet vi at det har skjedd magiske ting i parken før, sa Solbakken.

Returkampen går i Danmark 6. august.

Tre røde kort da Salzburg tapte

Det manglet ikke dramatikk da Qarabag og Salzburg møttes i mesterligakvalifiseringen onsdag. Oppgjøret endte med tre mål og tre røde kort.

Bare to minutter tok det før hjemmelaget scoret det første målet i kampen. Danilo Dias ordnet det for Qarabag. Vondt ble til verre for gjestene fra Østerrike en halvtime senere. Da ble Christian Schwegler sendt i dusjen med direkte rødt kort.

Qarabag-kaptein Admir Teli slo følge før pause. Han fikk to gule kort i løpet av to minutter.

I annen omgang spilte lagene lenge 10-mot-10 og det virket som om Salzburg kunne få med seg noe hjem til returmøtet neste uke. Etter 77 minutter utlignet Jonatan Soriano. Det sørget for et ytterligere spenningsnivå i kampens siste minutter.

Ti minutter senere sendte Reynaldo vertene i føringen med sin 2-1-scoring. Det ordnet seieren. Men den brasilianske 24-åringen fikk ikke feire så lenge. Like etterpå ble han tildelt et direkte rødt kort etter en takling på Salzburgs Martin Hinteregger.

I tillegg til de tre røde kortene sto seks andre spillere oppført med gule kort da dommeren blåste av oppgjøret.

Salzburg stilte uten Valon Berisha i bortekampen onsdag. Nordmannen er ute i flere måneder med en korsbåndskade.

Mesterligaen fotball menn, 3. kvalifiseringsrunde 1. kamp:

Aktobe (Kasakhstan) – Steaua Bucuresti (Romania) 2-2, Qarabag (Aserbajdsjan) – Salzburg (Østerrike) 2-1, AEL Limassol (Kypros) – Zenit St. Petersburg (Russland) 1-0, HJK (Finland) – APOEL (Kypros) 2-2, Dnipro (Ukraina) – FC København (Danmark) 0-0 (i Kiev), Grasshoppers (Sveits) – Lille (Frankrike) 0-2, Standard Liège (Belgia) – Panathinaikos (Hellas) 0-0, Feyenoord (Nederland) – Besiktas (Tyrkia) 1-2, Ludogorets Razgrad (Bulgaria) – Partizan Beograd (Serbia) 0-0, AaB (Danmark) – Dinamo Zagreb (Kroatia) 0-1, Maribor (Slovenia) – Maccabi Tel Aviv (Israel) 1-0, Legia Warszawa (Polen) – Celtic (Skottland) 4-1. Spilt tirsdag: Sparta Praha (Tsjekkia) – Malmö (Sverige) 4-2, Slovan Bratislava (Slovakia) – Sheriff Tiraspol (Moldova) 2-1, Debrecen (Ungarn) – BATE Borisov (Hviterussland) 1-0. Returkampene spilles i neste uke.