TRONDHEIM: Han la seg som trippel målservitør og som kveldens mest omtalte mann. Og våknet opp til strålende børskarakterer, skryt fra alle og enhver og til stor undring fra både Kåre Ingebrigtsen og Nils Arne Eggen over at han ikke er fast for Danmark.

— Jeg kjenner Morten Olsen (dansk landslagssjef) ganske godt. Han må sannelig ha mange gode spillere om det ikke er plass til Mike. Jeg sier ikke mer, utbrøt Eggen.

Mike Jensen bidro med målgivende til alle Rosenborgs scoringer mot Start. Foto: NTB Scanpix

— Om Danmark har 20-30 spillere som er bedre enn Mike, er det bare å gratulere. Da bør de i hvert fall komme til EM, sa Ingebrigtsen.

- Har vunnet så mye

Etter en rolig økt inne på RBKs treningssenter på Lerkendal fredag innrømmer Jensen at han har fått med seg rosen fra de to.

— Det er stort å få skryt av Eggen, sier han på direkte spørsmål fra adressa.no

— Det er noe som går direkte inn og treffe ren. Selv ham visste jeg hvem var før jeg kom til Norge. På grunn av måten han var på. Han har vunnet så mye, vet så mye fotball, tenker så mye fotball. Når han roser vet man at man har gjort noe spesielt.

- Og så følger Kåre opp?

— Det betyr også mye at treneren bakker opp. Han er med til å gi meg selvtillit og gjør meg trygg i rollen. Jeg føler jeg har full oppbakning fra ham. Det er viktig for en spiller å føle, sier Jensen.

- Stor konkurranse

Rosen fra Eggen og Brutter'n til tross: De kalde fakta er at 27-åringen står med «kun» to landskamper gjennom en lang karriere. Den siste en treningskamp i august 2013.

Formspilleren innrømmer glatt han gjerne øker det tallet. Men klarer ikke være like bombastisk som Eggen på sin egne vegne.

— Jeg har alltid lyst til å bli med på landslaget. Men det er forferdelig mange dyktige midtbanespillere i Danmark. Vi har for eksempel Michael Krohn Dehli (Sevilla), Christian Eriksen (Tottenham) og Lasse Schøne (Ajax). Det er hard konkurranse, men jeg føler jeg kan bidra med noe, sier Jensen.

Og legger til:

— Fordi jeg kanskje er litt annerledes enn dem. De er tekniske ballspillere. Ikke at jeg ikke synes jeg er teknisk selv, men det er viktig for meg å vise at jeg at jeg kan gjøre noe foran mål. At jeg ikke bare blir «possesion-midtbanespiller », som flytter spillet fra side til side. Jeg skal bli avgjørende, både med mål og assist. Så føler jeg at jeg har utviklet meg fysisk. Min styrke når det kommer til kraft og energi- og kraftmessig er på internasjonalt nivå, sier Jensen.

PS! Danmark er i øyeblikket nummer to i sin EM-kvalifiseringsgruppe, a poeng med Albania på tredjeplass. Portugal leder gruppa. To lag fra hver gruppe går til EM. Her har forøvrig også Serbia blitt trukket tre poeng, og er på mange måter hektet av.