LERKENDAL: — Jeg får sørge for at han får det like travelt som venstrebacken til Aalesund, og han har ikke spilt etterpå. Så jeg får sørge for at det samme skjer med venstrebacken til Start.

Det sa Pål André Helland til Rosenborgs egen nettside tidligere denne uken.

Og det gikk troll i ord.

Spilte mer enn avtalt

UTVIST: Dommer Svein-Erik Edvartsen gir Starts Robert Sandnes sitt andre gule kort for kvelden - og dermed rødt. Foto: Arve Johnsen, Digitalsport

Før kampen var beskjeden fra Rosenborgs medisinske støtteapparat klar:Pål André Helland skulle ikke spille mer enn en halvtime av kampen mot Start.

Helland kom imidlertid inn ved pause. Da ledet Start 1-0 på Lerkendal, men Helland skred til verket og utfordret venstreback Robert Sandnes gang på gang etter hvilen.

— Det var tydeligvis behov for meg et kvarter til. Og det funket fint det. Jeg brukte et kvarter på å få venstrebacken av banen, sier han og gliser.

Allerede etter tre minutter taklet backen Helland bakfra, og fikk sitt første gule kort. Etter timen fintet RBK-vingen ut Sandnes, som nok en gang la trønderen i bakken. Venstrebacken kunne fått sitt andre gule kort der og da, men fikk lov til å bli på banen – i et helt minutt til.

Men da Sandnes felte Helland for tredje gang var det ikke lenger noen kjære mor fra dommer Svein-Erik Edvartsen. Det betyr at Start-backen er suspendert i neste seriekamp.

— Jeg traff bra, sier Helland fornøyd om forhåndsspådommen.

Tar gjerne ut laget

Omgangen mot Start – der Rosenborg snudde fra 0-1 til 3-2 – var Hellands første minutter i eliteserien siden serieåpningen mot Aalesund.

— Kroppen holdt, så da har jeg ingenting å utsette, sier han.

- Starter du mot Odd på søndag?

— Det må Kåre (Ingebrigtsen) svare på. Jeg kan gjerne begynne å ta ut laget, om jeg får lov til det. Men jeg er ikke helt der ennå, tror jeg.