— Dette er en stilling som blir like viktig for oss som det stillingene som hovedtreneren og administrerende direktør er. I norsk sammenheng er den ganske unik og den skiller seg fra den tradisjonelle sportsdirektørjobben, sier Granfelt til Aftenbladet.

Han trekker fram arbeidet med utviklingsavdelingen som det viktigste punktet som skiller jobben fra den tradisjonelle sportsdirektørjobben.

STYRELEDER: Viking og styreleder Charlie Granfelt skal finne en person som skal bekle både jobben som sportsdirektør og utviklingssjef. Foto: Fredrik Refvem

— I denne stillingen må man tenke både kortsiktig og langsiktig. Sportsdirektører og hovedtrenere får som regel tenke mer kortsiktig, men her får man ansvar for helheten. Personen får en viktig jobb med spillerlogistikk, men skal samtidig sørge for at vi utvikler unge talenter. Det skal gjøres gjennom å skape et interessant læringsmiljø som det er attraktivt å komme til, sier Granfelt.

Spillerlogistikk

Samtidig som den nye fotballsjefen får ansvar for at Viking i framtiden skal produsere nok spillere til A-laget, får han også en viktig rolle når det kommer til kjøp og salg av spillere. I dag er Gary Goodchild klubbens sjefsspeider og skal ha mye av æren for at klubben har lykkes veldig bra med spillerkjøpene de 2-3 siste årene.

— Gary skal fortsette i den rollen han har i dag. Forskjellen blir at han får en sjef som gir tydelige direktiver på hva som skal prioriteres i speidingen, sier Granfelt.

Stillingen er underlagt administrerende direktør, men personen som får jobben må rapportere direkte til styret for egne ansvarsområder.

Slik blir jobben

Det er ingen tvil om at Viking stiller høye krav til klubbens nye fotballdirektør og personen som til slutt blir ansatt vil få ansvar for veldig mye av den sportslig satsingen i klubben.

Personen skal for eksempel ha helhetlig fotballfaglig ansvar i Viking, lede Vikings utviklingsavdeling, være ansvarlig for klubbens spiller- og trenerlogistikk og være faglig kontaktperson lokalt og nasjonalt.

Arbeidsoppgavene består av å følge opp vedtatte strategier og være fotballfaglig kontakt for klubber, krets, NTF og NFF. I tillegg skal den nye fotballsjefen gjøre forberedende spillerlogistikk for både A-laget og utviklingsavdelingen.

Den nye sjefen vil også ha personalansvar for trenerne i utviklingsavdelingen og ha ansvar for at disse trenerne utvikler seg.

Jakter to direktører

Søknadsfristen til jobben som direktør for fotball og utvikling er 10. september. Granfelt er spent på hvem som velger å søke på jobben.

— Vi kommer i utgangspunktet til å invitere personer til å søke. Samtidig skal det være en åpen og bred prosess. Vi lar oss gjerne overraske av de søknadene som kommer og personer fra Danmark og Sverige kan også være aktuelle, sier Granfelt.

Samtidig jobber Viking videre med å ansettelse ny administrerende direktør.

— Det er en pågående prosess. Vi ønsker å ha dette på plass så fort som mulig, men det er veldig viktig at vi får rett person og at den personen passer inn hos oss, sier styrelederen.