Den avtroppende Sarpsborg 08-trener Brian Deane likte dårlig at klubben presenterte det nye trenerteamet tre kamper før serien er over. Torsdag ble det kjent at Geir Bakke blir hovedtrener i Østfold-klubben. Tom Freddy Aune overtar assistentansvaret.

Treneren tok selv kontakt med den lokale radiostasjonen Radio Prime etter torsdagens pressekonferanse.

– Å gjøre det på den måten viser en mangel på forståelse for den jobben som pågår. Vi har en mulighet til å nå 45 poeng. Alt annen bør legges til side. All oppmerksomhet bør være på det, og ikke på hvem som skal trene klubben neste sesong, sa engelskmannen til radiostasjonen.

– Det viser også en mangel på respekt overfor den jobben som er gjort så langt i sesongen, fortsatte han.

I dag ønsket ikke Deane å kommentere saken ytterligere.

— Jeg har sagt det jeg ville si og ønsker ikke å fyre opp mer rundt dette, sier Deane om kommentarene.

Styreleder: - Deane var informert

Styreleder i Sarpsborg 08, Cato Haug, sier at han har forstår sin avtroppende trener.

— Jeg skal ikke si så mye om kommentarene, men jeg skjønner at det er mye følelser involvert. Det nærmer seg slutten på Brians tid i Sarpsborg, så jeg har en viss forståelse for kommentarene. Men jeg skulle gjerne sett at dette hadde startet internt. Det skal i alle fall avsluttes internt, sier Haug, som understreker at det ikke er noe vondt blod mellom de to.

Han forteller også at Deane og flere andre ble informert om presentasjonen i god tid.

— Brian var informert, Ian Birchnall var informert og et utvalgt av spillergruppa var informert. Og vi fikk ingen innvendinger da, forteller styrelederen.

Dominoeffekt

Han forteller også at Vikings presentasjon av Deanes assistent i Sarpsborg 08, Ian Birchnall, som nytt medlem i Vikings trenerteam var med på å fremskynde presentasjonen.

— Vi ble overrasket da vi fikk beskjed om at Viking skulle presentere Ian på tirsdag. Samtidig ønsket Molde å få dette offentliggjort så fort som mulig. Og da vi ikke fikk noen innvendinger, valgte vi å holde en pressekonferanse i går. Vi ønsket at det skulle gå så kort tid som mulig fra Ian ble presentert i Viking til vi presenterte vårt nye trenerteam for å unngå spekulasjoner og vise at her har vi en løsning på plass, sier Haug.

Men styrelederen sier også at klubben neppe ville ha ventet til etter sesongen med å presentere Bakke og Aune uansett.

— Vi skal ikke glemme at det er langt ifra uvanlig at klubber presenterer nye trenere mens sesongen pågår, legger Haug til, og trekker frem Eirik Bakke som et eksempel.

Bakke ble presentert som Sogndals trener for neste sesong allerede i juni.