MOLDE: Geir Bakke har lenge vært en het kandidat til å overta som hovedtrener i Sarpsborg 08 etter Brian Deane.

Geir Bakke overtar treneransvaret i eliteserieklubben Sarpsborg neste sesong. Han ble presentert torsdag.

Bakke overtar for britiske Brian Deane, som har trent klubben de to siste sesongene.

Aune ble assistent

Geir Bakke fyller 45 år torsdag og kommer fra jobben som Tor Ole Skulleruds assistent i Molde.

Bakke spilte i sin aktive karriere for Strømmen, Stabæk og Kongsvinger. Han har tidligere vært assistenttrener i Vålerenga, Stabæk og Molde.

Han har tidligere hatt hovedtreneransvaret i Moss og Kristiansund, men det var i 1.-divisjon. Dermed blir Sarpsborg-jobben hans første med hovedansvaret i en eliteserieklubb.

Med seg som assistent får Bakke den tidligere Fredrikstad-treneren Tom Freddy Aune. Bakke står for den moderne spillestilen i norsk fotball som blant annet Molde de senere sesongene har stått for.

Flere kandidater

Det er ukjent hvem som er Moldes førstevalg dersom Bakke må erstattes foran neste sesong. To opplagte alternativer er klubbens spillerutvikler Erling Moe og Ole Gunnar Solskjærs tidligere assistent Mark Dempsey. Et annet alternativ er at Skullerud henter en ny assistent utenfra, slik han gjorde da Bakke ble ansatt i januar i år.

Geir Bakke har tidligere hatt ulike trenerroller i Vålerenga, Moss, Stabæk og Krisitansund Ballklubb. I sin karriere som aktiv spilte Bakke for Strømmen, Stabæk og Kongsvinger.