STAVANGER: (aftenbladet): Sarpsborgs assistenttrener Ian Burchnall overtar som assistenttrener i Viking. Han erstatter Kåre Ingebrigtsen, som forlot klubben i sommer.

— For meg er Viking en stor klubb. Dette er et steg framover for meg. Fikk tidlig en god følelse, og jeg gleder meg til å jobbe her, Ian Burchnall.

Ian Burchnall overtar som assistenttrener i Viking. Her sammen med direktør Arne Larsen Økland og trener Kjell Jonevret. Foto: Kurt Arne Nilssen

— Det kjennes bra og spennende, sier Jonevret.

- Vi har fått gode referanser på ham

Burchnall er 31 år og kommer fra Leeds. Han har jobbet for Bradford og Leeds Uniteds fotballakademier.

Ian Burchnall, til høyre, blir Vikings nye assistenttrener. Her sammen med Brian Deane. Burchnall har vært Deanes assistent i Sarpsborg 08 de to siste sesongene. Foto: Digitalsport

Han kom til Sarpsborg sammen med Brian Deane for to sesonger siden.Ian Burchnall, til høyre, blir Vikings nye assistenttrener. Her sammen med Brian Deane. Burchnall har vært Deanes assistent i Sarpsborg 08 de to siste sesongene.

— Han seilte tidlig opp som en kandidat vi ønsket. Vi har fått meget gode referanser på ham. Selv om han er ung, har han solid erfaring. Han er flink på feltet, og vi har stor tro på at han vil utvikle våre spillere og laget, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland.

- Dyktig på feltet

– Jeg har ikke snakket med Sarpsborg 08 om en videre framtid i klubben. Jeg fikk beskjed om at de ville ha meg med videre når Brian Deane fikk beskjed om at han ikke tilhører klubbens framtidsplaner, sa han til Sarpsborg Arbeiderblad i august.

– Vi har som tidligere sagt, ikke hatt fokus på trenerspørsmålet så langt og heller ikke teamet rundt. Vi hadde det første møtet i går. Det var mest ment for å legge opp retningslinjer vi skal jobbe etter for neste års trenerteam, sa sportssjef i 08 Thomas Berntsen for to måneder siden, og la til:

– Ian er faglig god, dyktig på feltet og godt likt av alle i klubben.