BERGEN: Han sa tidlig fra om at dette blir hans siste sesong i Sarpsborg. En trener på oppsigelse har åpenbart ikke vært noe stort problem for verken trener eller klubb. Nå, med tre serierunder igjen å spille, er klubben definitivt klar for eliteserien i 2015, etter at Bojan Zajic’ innhopp snudde 0-1 til 2-1-seier på Brann Stadion.

– Bojan var fantastisk! Vi trengte ham, da kampen skulle avgjøres. Derfor startet han på benken. I andre kamper, der vi trenger å åpne forsvaret fra start av, kan han starte. I dag, med fasit i hånd, var det klokt å ha ham på benken, sier Deane.

Zajic spilte en halvtime. Det var mer enn nok til å snu hele verdensbildet i Bergen, og sende Brann ned under nedrykksstreken igjen.

Kommer tilbake

Etter seieren i Bergen kunne han strekke armene i været og juble for tre poeng, og ny kontrakt i serien for klubben. Hva han selv gjør videre, er mer usikkert.

– Det er «oppdrag utført» fra min side. Jeg har hatt en herlig tid i Sarpsborg. Så får vi se hva som skjer videre, om jeg blir i Norge eller jeg reiser tilbake til England. Dersom jeg forlater Norge nå, kommer jeg definitivt tilbake til Norge senere, sier Deane.

I fjor kjempet hans Sarpsborg-lag med ryggen mot veggen. Det er en situasjon Deane har vært i mange ganger, både som spiller og trener.

Luktet nedrykksfrykten

Derfor kunne Deane kjenne hvordan panikken tok Brann-spillerne utover i kampen, da Zajic kom inn og, spesielt, da Sarpsborg utlignet.

– Du kunne lukte det. Det var veldig tydelig mot Start i forrige serierunde og igjen i dag. Det var noe vi kunne ta tak i og utnytte til vår fordel, sier Deane.

Som spiller var han selv i Marcus Pedersens posisjon. Han var spilleren som ble hentet inn, for å bli tungen på vektskålen og unngå nedrykk.

– Det er ikke noe problem, hvis du takler det. Jeg vet ikke hva mer jeg kan si om det, sier Deane.

Oppmuntret Haugen

Mens vi står og snakker med Deane i pressesonen under Brann Stadion, kommer Branns målscorer, Fredrik Haugen, forbi, med hengende hode.

Deane stopper bergenseren, tar ham i hånden og sier:

– Hei! Det er tre kamper igjen, ok? Stå på, løft hodet og kjemp videre. Det er fremdeles tre kamper igjen, husk det, sier Deane.

Sarpsborgs egne spillere var full av lovord om mannen som kom fra benken og løftet laget.

– Jeg er en stor fan av Bojan, og er helt enig i at det hadde mye å si at han kom inn, sier Kjetil Berge.

– Han var veldig viktig, sier kaptein Ole Heieren Hansen.

– Vi ga aldri opp, sier 1-1-målscorer Andreas Nordvik.

– Vi visste at Brann ville bli nervøs da kampen åpnet seg opp. Da trengte vi Bojan, konkluderer Brian Deane.

Nå har han tre kamper igjen som Sarpsborg-trener.

– Vi kommer til å fortsette å jobbe med det vi har gjort. Det er ingen grunn til å forandre på noe nå, sier han.