FORNEBU (Aftenposten.no): Det er noen fotballspillere som får høre det mer enn andre. Magne Hoseth får pepper hvor enn han viser seg, Morten Berre bues på hvis han beveger seg utenfor landslagsarenaen, mens Bernt Hulsker knapt kunne varme opp uten at skjellsordene haglet.

Veigar Páll Gunnarsson har i sannhetens navn fått sin dose han også. På grunn av vekten – eller kroppsfasongen, om du vil.

Mål eller målgivende i hver kamp

Man kunne jo ha vært fristet til å spørre norske fotballsupportere om de tror det er mulig for en overvektig å prestere som islendingen har gjort etter at han rykket opp med Stabæk i 2005, hvis han hadde vært overvektig.

99 kamper er det blitt i den norske toppdivisjonen fra og med 2006-sesongen, 53 nettkjenninger er notert, og ikke ubetydelige 42 assists følger med i Veigar Páll Gunnarsson-pakken.

Statistikksenter Eliteserien:

Det vil si at han i realiteten har scoret eller gitt en målgivende pasning i hver eneste av sine kamper i den norske toppdivisjonen. Ikke småtteri – ingen annen, norsk fotballspiller er i nærheten av å kunne vise til tilsvarende tall de siste sesongene.

Likevel – i sitt 31. år, er Stabæks genierklærte spiss klar for å ta nye grep for å lykkes på fotballbanen. Han håper nemlig vi vil se mindre av ham i årets eliteserie.

— Jeg vil slanke meg, sier Gunnarsson til Aftenposten.

— Det er ikke det at jeg føler meg feit, men jeg vil gjerne forsøke å gå ned et par kilo og se hva det kan føre til.

Skal miste to kilo i mars

I dag veier den islandske landslagsspissen 79 kilo, det samme som Gunnarsson har hatt som matchvekt de siste sesongene. Målet er at vekten ikke skal bikke 77 kilo når serien har kommet i gang.

— Jeg har alltid hatt lett for å legge på meg, som i juletiden hjemme på Island, når det er god mat og drikke, og jeg ikke tenker så mye på fotball.

— Men den neste måneden skal jeg i stedet fokusere på å gå ned litt, så får vi se hva utfallet kan bli.

Vil bli hurtigere

Det er først og fremst én ting Stabæks tekniker håper å oppnå.

— Mer hurtighet, det hadde vært fint om jeg kunne bli litt kjappere om jeg hadde blitt litt lettere.

— Det er noe jeg har kommet frem til selv, og ikke noe som andre har mast om. Jeg har aldri følt meg overvektig, men det hadde vært fint å se om jeg kunne oppnå noe annet på banen om jeg hadde veid noe mindre.

Frykter for balansen

Veigar Páll Gunnarsson er likevel ikke sikker på om en slankere utgave av ham selv nødvendigvis blir noen suksesshistorie, og garanterer ikke at den nye matchvekten vil bli slik resten av året.

— Det kan godt hende at det ikke passer for meg, kanskje mister jeg noe av balansen som er så viktig for meg.

— Jeg får bare finne ut av om dette er noe som kan fungere for meg, avslutter Stabæks ukronede assistkonge.