FORNEBU (Aftenposten.no): Stabæk var lykkelige da de sikret seg Jörgen Lennartsson som trener, og allerede før serien har startet kan man skjønne hvorfor.

Syv kamper har han ledet Bærums stolthet, ingen tap er notert. Fire strake kamper uten baklengs er heller ikke til å kimse av, og når man i tillegg scorer fem på et middels lag fra Allsvenskan, så skjønner man at det er noe i gjære på Fornebu for tiden.

Stabæk er ikke bare gode, offensivt viser de også noe av det spillet som gledet en hel fotballnasjon i gullsesongen fra 2008.

Og, i en forsesong hvor absolutt ingen lag i den norske toppdivisjonen har stått frem som en soleklar ener, er det gode nyheter. Stabæk kan nemlig bli årets overraskelse, etter den skuffende 12. plassen i 2010. Det er kun ett problem:

— Mye å jobbe med

Man nekter å prate om noen kamp i toppen av Eliteserien i Bærum.

- Det er ikke noe tema. Vi har utrolig mye å jobbe med, både defensivt og offensivt. Det vil ikke sitte til seriestart, det vil ikke engang sitte når sesongen er ferdig , bedyrer Jørgen Lennartsson.

Og understreker at her tenker man langsiktig, og at konsolidering er viktigere enn trofeer og medaljekamp.

Man kan forstå ham. Defensivt er Stabæk sterke, offensivt har de noen av det mest spennende Eliteserien kan by på.

Mot GAIS scoret nyervervelsen Gilles Ondo tre («Han minner meg mye om Daniel (Nannskog)», er Veigar Páll Gunnarssons beskrivelse av spissmakkeren), sentralt på midtbanen har de Norges best midtbaneduo i Henning Hauger og Pontus Farnerud, og på flanken ser Mikkel «Mix» Diskerud virkelig ut til å ha slått på turboen.

På den andre siden har man for sikkerhets skyld en Johan Andersson, ligaens mest målfarlige midtbanespiller.

Norges tynneste tropp?

På benken, derimot, er det tynt. Så tynt at man bare hadde tre utespillere å sette inn mot GAIS, en av dem ikke engang spilleberettiget i Eliteserien. Lyspunktene er få.

Hvis – når – det blir skader og suspensjoner, skal Stabæk få merke det når realitetene fra en 30 kampers lang Eliteserie innhenter dem.

- Vi har bare 16 utespillere i troppen, sukker Stabæk-treneren oppgitt, og vet at det er for lite – fire av dem har sågar hatt flere , store skadeavbrekk.

— Det er mye vi ikke for terpet på under treningene med så få spillere, og vi vil få merke det underveis i serien.

- Tryggheten er tilbake

Han håper å få inn to spillere til før seriestarten mot Lillestrøm om tre uker, men enn så lenge kan Jørgen Lennartsson likevel glede seg over det han har, og det hans mannskap får til.

Et raffinert, teknisk spill, gode overganger og effektivitet av sjelden kaliber ga trampeklapp fra 537 tilskuere, og nå innrømmer også spillerne at noe er på gang.

- Tryggheten er tilbake, og nå tror vi at vi skal vinne kampene når vi går på banen , sier Veigar Páll Gunnarsson.

Eliteseriemotstanderne er herved advart. Selv om GAIS manglet flere av sine førstelagsspillere, var det klasseforskjell mellom de to lagene søndag kveld.