– Dette var veldig deilig. Ettersom jeg har misset sjanser tidligere har guttene spøkt med at jeg kom til å score mange når jeg først fikk hull på byllen. Men jeg kan ikke love at jeg scorer fire ganger i hver kamp framover , smilte en meget fornøyd Mushaga Bakenga til adressa.no fredag kveld.

De siste to årene har tenåringen Mushaga Bakenga fått flere sjanser som innbytter for RBK, og vist seg som den hurtige, lovende unggutten som kommer til muligheter.

Men også som unggutten som brenner muligheter.

Vel. 2011 kan bli året hvor Bakenga går fra å være "ung og spennende" til "rask og treffsikker".

Mot AaFK i forrige treningskamp scoret han ett og fikk ett avblåst for offside. Da Stabæk gjestet Abra-hallen fredag kveld fortsatte det. Og fortsatte det.

— Veldig bra samarbeid

Hele fire ganger måtte landslagskeeper Jon Knudsen se ballen bak seg etter at Bakenga hadde vært sist på den.

- Jeg følte samarbeidet med Rade fungerte veldig bra. Jeg håper at vi får fortsette å spille sammen på topp , sa Bakenga etterpå.

Og det åpnet etter bare seks minutter:

• Ikke ulikt målet han scoret mot AaFK sist ble ballen spilt fint på tvers gjennom feltet av Rade Prica. For åpent mål kunne ikke unggutten misse. 1-0!

• Etter drøye halvtimen gjorde han det igjen. Etter et innlegg fra Mikael Lustig på høyresiden var Bakenga høyest i feltet, og fra fem-seks meter stanget han inn ny ledelse for RBK. 2-1, etter at Veigar Pall Gunnarson hadde scoret for Stabæk noen minutter tidligere.

• 61 minutter: Igjen sendte Bakenga RBK i ledelsen. Etter at Johan Andersson utliknet rett før pause, hadde det vært et jevnt kvarter av 2. omgang. Så ble Bakenga fint tredd gjennom av Prica (igjen). Unggutten var igjen kald alene med Jon Knudsen.

• Syv minutter senere: Et langt Jon Knudsen-utspill ble brutt, og ballen havnet rett i bakrommet bak Stabæk-forsvaret. Hvem var der? Jo da, Mushaga Bakenga. Nok en gang alene med Knudsen, nok en gang kald med høyrebeinet. 4-2, og kampen var punktert.

Da Rade Prica så økte til 5–2 med 13 minutter igjen å spille – etter å ha driblet en mann i feltet – kunne ikke Jan Jönsson annet enn smile over spissduoen sin.

God Gunnarson

Da fikk det være at hans tidligere disippel Veigar Pall Gunnarson tidvis herjet med RBK-forsvaret – og også skrudde inn et frispark rett før slutt.

Med 5–3 vant Jönsson over gamlelaget, og fikk mange svar på at angrepsspillet begynner å sitte.

Aller flest svar fikk imidlertid Mushaga Bakenga.

Mandag ble spissen Boti Demel hentet til RBK for å supplere Rade Prica på topp. Fredag sørget Mushaga Bakenga for at det blir tøff konkurranse om plassen ved siden av Prica i RBK-angrepet denne sesongen.

- Jeg må bare gjøre mitt hver eneste dag for å vise at jeg fortjener å få spille mer på topp , er Bakengas kommentar til det.