FORNEBU (Aftenposten): Stabæk var tippet på medaljeplass i fjor, men endte opp med en marerittsesong. En tolvteplass viste sluttregnskapet, 11 poeng bak den siste medaljeplassen – og hele 22 poeng bak Vålerenga på sølvplass.

For et lag som hadde sanket medaljer i hver av de tre foregående sesongene er ikke bare det en nedtur. Det var en bombe.

Først fem runder før slutt, da Aalesund ble slått 2-1 i Telenor Arena, sikret man seg ny eliteseriekontrakt. Hadde det vært ille frem til da, ble det enda verre etterpå, skal man tro Veigar Páll Gunnarsson.

Useriøse treninger

Overfor Aftenposten avslører Stabæk-spissen at innsatsen på treningene i Stabæks sesonginnspurt ikke var verdig et lag i den norske toppdivisjonen.

— Det var litt useriøst, mener Stabæk-spissen.

— Vi ga aldri 100 prosent, og var vel heller på 80. Han mener det skyldtes spillerne selv, og ikke at Jan Jönsson var på vei til Rosenborg og i en annen modus.

- Janne var akkurat som før, dette var vår feil.

— Med det mannskapet vi hadde, var det meningsløst at vi befant oss i bunnen av tabellen. Så fort plassen var berget, begynte vi å tenke på 2011. Det betød at det ble rolige økter før jul, men etter at oppkjøringen til 2011-sesongen startet, har det blitt vei i vellingen.

- Vi skal gjøre det bedre enn i fjor, det lover jeg!

— Det er et helt annet trykk på treningene nå, og kanskje var det bra det som skjedde i fjor – nå er vi langt mer bestemt på å lykkes. Vi tenkte tidlig på 2011-sesongen, og alle har tatt voldsomt tak etter at vi begynte treningene etter jul.

Lennartsson rett mann

Å få inn ny trener (Jørgen Lennartsson) har heller ikke skadet, skal man tro Veigar Páll Gunnarsson.

— Det er som en ny start for oss nå, et nytt kapittel i Stabæks historie. Vi har hatt økonomiske problemer, arenatullet og nå trenerbytte.

— Jørgen (Lennartsson) er ikke så ulik Jan Jönsson, men han var akkurat det Stabæk trengte nå. Han har kommet inn og tatt tak, og er veldig tydelig på hva han ønsker – og da blir det slik. Hvis vi bare gir 99 prosent, så sier han tydelig ifra, men på en ryddig måte.

- Vi er en underdog i år. Det passer oss bra, mener Gunnarsson.