TRONDHEIM (adressa.no): Etter en meget sterk andreplass på sprinten lørdag, ble Petter Northug kraftig slått søndag. På 15-kilometeren var han over minuttet bak finske Iivo Niskanen.

Tøff påkjenning

Trener Stig Rune Kveen mener 23. plassen kan forklares med den tøffe påkjenningen det var å gå samtlige heat på lørdagens sprint.

– Å gå fire tøffe heat er det mest anaerobe du kan gjøre som skiløper. Det tar tid å restituere seg. 15-kilometeren var kjempegod trening for ham. Det kommer en minitour på Lillehammer med tre konkurranser på tre dager neste helg og deretter Tour de Ski, sier Kveen til Adresseavisen.

Han betegner andreplassen på sprint som veldig sterk.

– Selv om det var et helt greit løp av ham på 15-kilometer, hadde det nok vært optimalt for Petter om de to løpene hadde vært snudd, mener Kveen.

Tror på løft

Northug-treneren håper 28-åringen skal få et klart løft frem mot høydepunktet i Falun i februar.

— Det er vanskelig å si hvor mye han har å gå på, prosentvis. Men hvis vi ser tilbake på tidligere sesonger, har han klart å gå seg i form til mesterskap mange ganger. Samtidig er det en klar målsetning å være med å kjempe i toppen i verdenscuprenn frem mot VM, sier Kveen.

Fornøyd Northug

Northug selv betegnet søndagens løp som «helt greit».

– Jeg prioriterte å gå tøft i det lette terrenget. Det var midt på treet, sa Northug ifølge NTB.

– Hvordan vil du oppsummere den første verdenscuphelgen?

– Det har vært bra for min del. To veldig fine konkurranser som er fint å ta med seg før Lillehammer neste helg.

Etter helgas verdenscupåpning ligger Northug på tredjeplass, tolv poeng bak Iivo Niskanen og Eirik Brandsdal, som deler førsteplassen.