Stavanger (aftenbladet): For noen uker siden fikk Viking-spiss Veton Berisha tilbud om å forlenge sin avtale med klubben.

De mørkeblå ønsker naturligvis å beholde angriperen som har blomstret i år, men samtidig måtte Viking gi spilleren et tilbud dersom de skulle beholde retten til å få utdanningskompensasjon ved et klubbytte.

Dette tilbudet har Veton Berisha og agent Jim Solbakken nå takket nei til – eller ikke valgt å svare på innen tidsfristen, som Solbakken sier det.

— Samtidig har vi sagt at vi kommer tilbake til Viking dersom vi ikke finner en ny klubb i utlandet til Veton, forklarer Solbakken overfor Aftenbladet.

Har 41 dager igjen

Agenten understreker at Veton Berisha har fått flere tilbud fra utenlandske klubber den siste tiden, men at ingen av dem er bra nok til at angriperen skal forlate Viking. Berisha har fått et oppsving i Viking i år. Ikke bare fordi laget nå spiller med Berisha som én av to spisser, men også fordi laget vinner kamper og har det kjekt.

— Derfor er det heller ikke sikkert at dette ender med at Berisha forlater Viking. Det riktige tilbudet må komme først, understreker Solbakken.

Veton Berisha ønsker ikke å kommentere egen situasjon. Han har 41 dager igjen av sin nåværende kontrakt som løper ut tirsdag 30. juni.

Åpen for nye samtaler

Fungerende klubbdirektør i Viking, Henning Johannessen, bekrefter at Berisha ikke har gitt dem et positivt svar innen tidsfristen som ble satt. Han åpner imidlertid for at forhandlingene kan tas opp igjen dersom partene ønsker det.

— Men da vil det i så fall bli nye forhandlinger, legger Johannessen til.

Det internasjonale overgangsmarkedet åpner 1. juli, dagen etter at Berishas kontrakt utgår.