CANCÚN (adressa.no): — Ja, svarer VM-sjefen umiddelbart på Adresseavisens spørsmål om hun er sikker på at Trondheim har styrket sine sjanser i løpet av de siste dagene.

  • Følg avgjørelsen direkte i videovinduet øverst!

Trondheimsdelegasjonen, som består av ti kvinner og menn, har virkelig stått på siden VM-kandidatenes stands åpnet mandag. Fra tidlig morgen til sent på kveld har Hetland & co. arbeidet for å gi et best mulig inntrykk av byen. Mens feriegjestene har kost seg blant bølger og strandrestauranter i Cancún, har trønderne holdt seg innendørs på hotellet hvor FIS-kongressen avholdes.

— Godt arbeid

Avgjørelsen på om ski-VM i 2021 havner i Trondheim, Planica eller Oberstdorf blir tatt i natt. Vi sender dramaet direkte. Fredag morgen får du fyldig dekning av nattens hendelser i Cancún på adressa.no.

— Vi har gjort et godt arbeid og får masse gode tilbakemeldinger. Laget vårt her i Cancún har imponert mange, først og fremst på grunn av måten de tre VM-vertene (Ingvild Farstad, Maria Strøm Nakstad og Jørgen Bye Brevik), Adrian Løvold og Roar Hildonen har presentert Trondheim på. Nå er det spennende i de timene som er igjen. Jeg velger å tro at alt kan skje, sier Hetland.

Ut fra tilstrømmingen til de tre standene å dømme, tyder mye på at Trondheim har gjort jobben sin best. Trondheim er VM-søker for første gang. Oberstdorf er med i kampen for femte gang, mens Planica har søkt to ganger tidligere uten å få mesterskapet.

Joggetur klokken 06.00

Heller ikke i dag har VM-sjef Hetland og hennes team ligget på latsiden. På samme måte som hver dag under oppholdet i Mexico var hun ute på joggetur klokken 06.00, sammen med både nordmenn og utlendinger. Konseptet «early birds» skal markedsføre Trondheims satsing på fysisk aktivitet for folk flest.

— Etter joggeturen har jeg hatt møte med representanter fra FIS, hvor temaet var trenerseminaret vi skal arrangere i Trondheim i august. Etter det har vi hatt møte med kommunen og skiforbundet for å se på det som skal skje når vi kommer hjem til Norge.

I kveld norsk tid, etter at VM-bodene ble tatt ned og ryddet bort på luksushotellet Fiesta Americana Grand Coral Beach Resort & Spa, fikk Hetland og trønderne endelig mulighet til å koble litt av på den nydelige stranda det meksikanske ferieparadiset kan lokke med. Det har vært drøyt 30 grader og solskinn i Cancún i hele dag.

Uvisst hvem som støtter Trondheim

VM-avgjørelsen vil i natt bli tatt av de 17 mannlige medlemmene i FIS Council. Sverre Seeberg er Norges representant. Foruten de skandinaviske nasjonene er det uvisst hvor mange som vil være på Trondheims side i natt.

Etter flere dager med intenst lobbyvirksomhet har trønderne vært litt mer avslappet i sin tilnærming til FIS-toppene i dag.

— Vi er her og hvis vi får anledning til å prate så gjør vi det. Men vi driver ikke med oppsøkende virksomhet nå, sier Hetland til Adresseavisen noen timer før avgjørelsen faller.