CANCÚN (adressa.no): Fra tidlig morgen til sent på kveld har Guri Hetland, Rita Ottervik og resten av trondheimsdelegasjonen i flere dager forsøkt å overbevise medlemmene av FIS Council.

Det er de 17 mannlige medlemmene der som i natt avgjør om det blir Trondheim, Oberstdorf eller Planica som får arrangere ski-VM i 2021. — Jeg er oppgiret, innrømmer Ottervik når Adresseavisen prater med henne ved Trondheims stand, et stort døgn før avgjørelsen faller.

— Jeg vet ikke om jeg er nervøs, men jeg er spent og jeg gleder meg. Det er mange timer igjen, mange timer å gjøre det på ennå.

Helt utslitt

Søvn er ikke noe problem i den meksikanske varmen.

— Jeg er faktisk utslitt. Dette pågår fra tidlig morgen til sen kveld, og det er utrolig energikrevende. Vi snakker med mange folk, skal prøve å huske på hvem de er og huske på hva vi skal si. Og praten skjer på engelsk. Jeg er helt utslitt hver kveld, sier Ottervik.

Etter noen minutters prat med Adresseavisen måtte Guri Hetland haste videre til et nytt møte. Personer som kan ha innflytelse på VM-avgjørelsen står klare for å lytte.

— Jeg er veldig spent. Det er intenst dette her. Vi skal bruke den siste tiden så godt som overhode mulig. Jeg er veldig fornøyd med det vi har gjort så langt. Alt har gått etter planen, vi har fått mange gode tilbakemeldinger på budskapet, standen og presentasjonen. Nå er det politikken som avgjør, sier Hetland.

Ottervik har jobbet med prosjektet i rundt fire år. Hun er leder for søkerkomiteen. Hetland kom inn for snaut to år siden og er prosjektleder. Trønderne har ingen planer om å sette ned tempoet i timene som kommer.

- Skal bygges ut uansett

— Vi skal jobbe helt inn, sier Hetland, før Ottervik skyter inn:

— Helt til Council-medlemmene går inn i lukket rom og begynner å stemme.

- Hva er det første som vil skje hvis Trondheim blir tildelt VM i natt?

— Vi er allerede i gang med anleggsutbyggingen i Granåsen. Den er det stort trykk på allerede. Får vi VM må vi sammen med Norges Skiforbund ganske kjapt avklare hvordan vi skal organisere prosessen videre, forklarer Ottervik.

— Verdifulle reiser

- Og hva om Oberstdorf eller Planica vinner?

— Da må vi diskutere hvordan vi skal organisere søknadsprosessen frem mot 2023. Prosessen med utbygging av Granåsen vil gå sin gang uansett, men da har vi litt bedre tid. Kanskje blir hoppbakken bygd litt senere enn ellers. Men vi skal bygge ut hverdagsanlegget uansett.

Guri Hetland merker effekten av den massive reisevirksomheten i vår, der hun besøkte flest mulig Council-medlemmer på deres hjemsted.

— Ja, jeg gjør det. Kanskje mest at jeg har møtt dem, at de kjenner meg og at jeg kjenner dem. De vet hva som er budskapet vårt. De kommer både til meg og standen og ønsker å snakke mer om snøteknologi, kunnskapsdeling og om Trondheim. Det har helt klart hatt en verdi.

PS: Avgjørelsen blir tatt rundt klokken 01.30 natt til fredag. Følg dramaet på adressa.no.