Nils Arne Eggens 4-3-3-comeback lignet mye på 4-5-1 i store perioder, men da Morten Moldskred fikset overskriften treneren selv lanserte i forkant av kampen, Målskred, var det god, gammel europacup-sus på Lerkendal.

Da Rade Prica tok ned et innlegg fra Mikael Dorsin og dundret det i mål til 2-1 i frostrøyk og flomlys, kunne Kjernen endelig juble for tre europacup-poeng igjen.

Plutselig er RBK tilbake i kampen om finalespill og ikke minst – de går søndagens seriefinale i møte proppfulle av selvtillit.

Rade: -Atletico skal få det tøft

Aris på tokt

Gjestene tok initiativet fra avspark på Lerkendal. Laget oppkalt etter den greske krigsguden kom umiddelbart på tokt og satte skrekken i Rosenborg-supporterne før minuttet var godt.

En kjapp overgang endte i en «sisteliten-takling» fra Mattias Bjärsmyr og et vanskelig tilbakespill fra Vadim Demidov som Daniel Örlund sendte rett i en Aris-spiller i RBK-feltet. Demidov renset unna før bortelaget fikk avsluttet igjen.

Det var en jevnspilt omgang, og Aris sto bare med en sjanse (langskudd fra kaptein Ruiz) før RBK endelig lyktes: Rade Prica ble felt og fikk frispark like inne på Aris' halvdel.

Anthony Annan ga til Per Ciljan Skjelbred som fintet seg gjennom og fikk spilt ut til Mikael Dorsin som kom stormende. Han slo inn på direkten fra hjørneflagget, og fikk hjelp fra en forsvarsspiller til å heade ballen ut i feltet.

Der kom Moldskred på et glimrende løp og leverte en ditto avslutning. Da var det spilt 37 minutter, og sunnmøringen som har slitt med både skader og måltørke kunne juble hemningsløst.

(Artikkel fortsetter)

GLEDE: Morten Moldskred viste ekte glede etter ledermålet. Foto: Scanpix.

Reprise fra Leverkusen

To minutter før Rosenborg kunne gå til pause med ledelse, fikk publikum og Mikael Dorsin et ubehagelig «déjà vu» fra europaliga-premieren mot Bayer Leverkusen.

Aris-forsvaret fikk bygge opp i fred og ro på egen halvdel. Ballen ble slått gjennom et pressledd, Javito løp bak ryggen på Dorsin og slo inn foran mål til kaptein Ruiz kunne bare løpe inn utligningen. Nærmest en reprise av situasjonen som ga Leverkusen 1-0 på Bay Arena.

– En positiv omgang, oppsummerte likevel Erik Hoftun.

Den sportslige lederen ønsket seg bedre utnyttelse av overgangene i andre omgang.

KALDDUSJ: Carlos Ruiz jubler etter utligningen like før pause. Foto: Scanpix

Prica slo tilbake

Det fikk han ikke umiddelbart. RBK hadde et klart overtak etter hvilen og fortsatte å bryte på midten. Dessverre var presisjonen i overgangsfasen og i siste tredjedel langt fra god nok de første 20 minuttene.

Så var det endelig duket for Rade Prica igjen. I likhet med Moldskred har svensken hatt en skikkelig tung tid med skader og målmangel. Han har spilt med smerter i over to måneder, men har bitt tennene sammen.

Og det oste både pur vilje og høy kvalitet av det angriperen gjorde i det 67. minutt da han sendte Rosenborg i føringen med 2-1-scoringen sin.

Med i sammendraget

Rosenborg så seg knapt tilbake etter scoringen. Laget forsatte å trykke på offensivt, og spilte seg til en gigantsjanse i det 73. minutt. Igjen var Dorsin nest sist på ballen og i feltet kom en sunnmørsrakett på et Moldskred-løp.

Denne gangen blåste imidlertid angriperen ballen over fra bare et par meters hold. Den var lett å tilgi for 11016 tilskuere da dommeren blåste for full tid. Rosenborg tok sine første poeng i Europaligaen og er med i kampen om finalespill igjen.

Molskred: -Vi vinner fortjent

Eggen: -Det blir som romantikk