ABRAHALLEN (adressa.no): — Vi henter det kanskje største talentet i skotsk fotball for tiden. Jeg tror han kan bli en internasjonal toppspiller.

Slik omtalte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen nyervervelsen Liam Henderson da den skotske attenåringen ble klar for et tre måneder langt låneopphold like før overgangsvinduet stengte natt til 1. april.

Venstrebeinte Henderson blir en direkte konkurrent for Fredrik Midtsjø og Morten Gamst Pedersen om plassen som venstre indreløper i Ingebrigtsens startoppstilling. I tillegg kan unge John Hou Sæter være aktuell.

- Har prestert godt

Midtsjø ble drillet i posisjonen på treningen i Abrahallen skjærtorsdag, og ser ut til å være Ingebrigtsens foretrukne mann – enn så lenge.

— Jeg har ikke peiling. Jeg tror ikke det har så mye å si, svarer Midtsjø på adressa.nos spørsmål om hva han tror lånet av Henderson har å si for ham.

— Jeg føler jeg har prestert godt over lengre tid, og håper så klart at jeg starter på mandag, sier han om serieåpningen hjemme mot Aalesund andre påskedag.

Det er uansett klart at det blir økt konkurranse. Celtic-manager Ronny Deila har vært tydelig på at han låner ut stortalentet for at han skal få spilletid.

— Jeg forklarte Liam at det ikke handler om at jeg ikke vil ha ham her, men at det vil være bra for utviklingen hans å gå til Rosenborg. Forhåpentligvis vil han få spille en del viktige kamper for en stor klubb, har Deila sagt til sine egne hjemmesider.

Gamst: - Jeg vil spille

Uten at hverken Midtsjø eller Morten Gamst Pedersen har tenkt å gi plassen fra seg uten kamp.

— Det er en utfordring når det kommer flere inn. Det er flere om beinet, og jeg må bare jobbe knallhardt og kline til. Det er ikke noe annet å gjøre. Jeg har lyst til å spille, sier Gamst Pedersen.

— Jeg er et konkurransemenneske, og du skal ikke være fornøyd når du ikke spiller. Jeg tror det er sunt at det er sånn i en spillergruppe. Når du går på banen skal du selvfølgelig spille for laget, men også for å beholde plassen, poengterer han.

Midtsjø sier han ikke bruker for mye energi på den nye konkurrenten, og i stedet fokuserer på å gjøre det han kan for å komme seg inn i startelleveren.

— Det er greit med konkurranse. Da får du skjerpet deg på hver trening, og jeg blir i hvert fall bedre av det, sier han.

Ønsker gode spillere velkommen

Henderson har fått 15 A-kamper for Celtic, deriblant et innhopp i europaligakampen mot Inter i februar.

— Jeg har aldri sett ham spille, men det er mange som skryter av ham. Jeg håper han er en bra spiller, og det er kjekt å få sånne til Rosenborg. Det er med på å heve nivået på treningene og i spillergruppen. Det er godt for oss, for da rykker vi opp på et enda høyere nivå, og det vil hjelpe oss med å nå målet om å ta gull i år, sier Gamst Pedersen.

Kåre Ingebrigtsen har store forventninger til sin nye midtbanemann, uten å gå så langt som å love ham en plass i startoppstillingen.

— Det vi har sett av ham så langt er veldig bra. Så skal det bli spennende å få ham hit og bli bedre kjent med ham. Vi har gode spillere her allerede, så det er litt opp til Henderson selv når det kommer til spilletid, sa han til adressa.no tirsdag.