18-åringens låneavtale fra Celtic til Rosenborg ble i går offentliggjort. Den talentfulle midtbanespillere skal spille i svart og hvitt frem til 1. juli.

Ronny Deila forteller at det var Rosenborg som tok kontakt med ham for å høre om Celtic hadde en midtbanespiller trønderklubben kunne hente.

Svaret ble altså: Ja. Liam Henderson.

18-åringen blir sett på som et av Skottlands aller største fotballtalenter, men Henderson har så langt bare spilt 17 seriekamper for Celtics A-lag.

Deila: – Veldig talentfull

Liam Henderson - her på trening for Celtic. Foto: Digitalsport

– Han er en veldig talentfull spiller og trenger å spille kamper. Nå vil han få så mye erfaring som mulig i en klubb som er den største i Norge, der det er store forventninger til laget. Overgangen vil gi ham mye erfaring både som fotballspiller og menneske, sier Ronny Deila, ifølge Celtics nettsider.– Jeg forklarte Liam at det ikke handler om at jeg ikke vil ha ham her, men at det vil være bra for utviklingen hans å gå til Rosenborg, sier Deila, som også tror Henderson vil bite godt fra seg i norsk eliteserie.

– Forhåpentligvis vil han få spille en del viktige kamper for en stor klubb. Norsk fotball er veldig strukturert og offensivt har man tydelige spillemønster, det gjelder særlig i Rosenborg. Liam har også ferdigheter som Rosenborg trenger, sier Celtic-sjefen.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen mener RBK nå har hentet en meget spennende spiller, og at Henderson skal kunne bidra fra dag én.

Henderson: — Snakket en god del med Ronny

STORTALENT: Liam Henderson feirer Celtic-scoring sammen med lagkamerat Emilio Izaguirre. Foto: REUTERS/Russell Cheyne/NTB scanpix

— Vi henter det kanskje største talentet i skotsk fotball for tiden. Jeg tror han kan bli en internasjonal toppspiller. Det vi har sett av ham så langt er veldig bra. Så skal det bli spennende å få ham hit og bli bedre kjent med ham. Vi har gode spillere her allerede, så det er litt opp til Henderson selv når det kommer til spilletid. Men han har spilt for 60.000 tilskuere flere ganger tross sin unge alder. Det forteller at han er klar for å spille her, også, sier han, sa Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen tirsdag kveld.Spilleren selv gleder seg til å komme i gang i Rosenborg-trøyen.

— Jeg skal gjøre alt jeg kan for Rosenborg, og også ta til meg læringen av å spille for en så angrepsrettet klubb. Nå handler det om å gi 100 prosent på hver trening og deretter se hvor mange kamper jeg får. Men selvsagt har jeg ambisjoner om å spille for A-laget, sa Liam Henderson til Adresseavisen i går.

— Jeg snakket en god del med Ronny om dette før jeg takket ja. Han sa disse månedene i Rosenborg ville bli en fin læretid for meg. Samtidig kjente jeg klubben fra tidligere. Rosenborg ble sendt på skotsk TV i Mesterligaen, senest i kampene mot Chelsea i 2007. Det er en stor klubb, sier Henderson.