Celtic er på vei mot sitt fjerde strake ligagull og jakter den hjemlige trippelen. Ronny Deila sier han allerede tenker på neste sesong, og at han vil styrke laget med flere nye spillere.

— Vi skal bruke april og mai til å se på spillere. Vi må se dem så mye som mulig, for å finne ut om de er rett type for oss, sier Deila, ifølge BBC.

Den norske manageren bekrefter at Hearts-kaptein Danny Wilson er en spiller de følger tett.

— Han er en god spiller, og vi trenger en midtstopper, sier han.

Jason Denayer skal etter planen tilbake til Manchester City, men Deila sier han håper den belgiske midtstopperen kan lånes inn også neste sesong.

— Han skal tilbake for å ha sesongoppkjøringen i City. Vi skal se på mulighetene for å hente ham tilbake. Det er noe vi vil, men vi må samarbeide med City, sier han.

I tillegg er midtstopper Virgil van Dijk blitt koblet til flere klubber i Premier League.

— Vi ønsker først og fremst å beholde de vi har, for kontinuitet er betyr alt. Etter det kan vi hente inn det vi trenger. Vi trenger spillere som kan gjøre oss bedre, eller unge talenter som kan bli gode nok.

Styrer mot ligagull

Van Dijk sier selv at han har ambisjoner om å spille på det høyeste nivået.

— Vi får se hva som skjer i sommer, men jeg er fremdeles her. Jeg har ikke hastverk, men muligheten er der, du vet aldri. Akkurat nå tenker jeg bare på Celtic. Jeg vil skrive historie her, og alle vet hvor nære vi er trippelen. Det er noe alle ønsker, sier han.

Etter en litt tøff start har Celtic blomstret under Deilas ledelse. Ligacupen er allerede vunnet, og i serien har laget et fem poengs forsprang til Aberdeen. I tillegg er klubben klar for semifinalen i FA-cupen. Der møter de Inverness.

Det eneste som har manglet denne sesongen, er suksess i Europa. I mesterligakvalifiseringen ble lille Maribor for sterke, og i europaligaen ble de slått ut av den italienske giganten Inter i 16-delsfinalen. (©NTB)