Etter fire sure fjerdeplasser i årets verdenscup, kunne Jørgen Graabak slå tilbake med seier på hjemmebane i Granåsen tirsdag.

Graabak, som representerer Byåsen, knuste verdenscupleder Eric Frenzel i innspurten. Med en maktdemonstrasjon sikret Graabak sesongens første verdenscupseier.

Kombinertkometen Jarl Magnus Riiber ble nummer tre. Dermed ble det en meget god norsk dag i Trondheim. Riiber gikk ut rundt minuttet foran Frenzel og Graabak, men kunne ikke stå imot da de to mer erfarne kombinertløperne stakk i den siste bakken.

– Jeg hadde en plan. Jeg mistet seieren her for to år siden i akkurat den samme bakken der jeg stakk fra Frenzel. Det var min måte å få revansj på. Utrolig deilig, sa Graabak til NRK.

24-åringen tok sin andre seier i verdenscupen i karrieren. I fjor vant han Val di Fiemme. Det er femte gang norske kombinertløpere vinner i Granåsen. Fred Børre Lundberg klarte det i 1990. Senere har Knut Tore Apeland (1996), Magnus Moan (2008 og 2015) og lykkes i Trondheim.

Riiber, som vant i Holmenkollen søndag, deppet ikke etter tredjeplassen.

– Det var helt nydelig. Det var utrolig tungt. Jeg skjønte det var lite hjelp å få da jeg gikk alene, sa Heming-løperen.

(©NTB)