GRANÅSEN: Han er på åttendeplass etter langrennet, hjemmehåpet Jørgen Graabak. 1.04 bak det ledende stortalentet Jarl Magnus Riiber, med ringrev Håvard Klemetsen på andreplass.

I dagens utgave av Adresseavisen gikk Graabak offensivt ut og sa han kunne vinne rennet – etter en sesong preget av mye krøll.

Etter hoppet på 123 meter, som altså betyr at han har ett minutt og fire sekunder å ta igjen på tikilometeren i ettermiddag, mener Graabak ingenting har endret seg med tanke på den målsettingen.

— Jeg synes jeg gjør et helt jevnt, godt skihopp. Det er sterke folk foran meg, men jeg mener absolutt jeg har en sjanse til å slå meg opp på lista, sier han.

LEDER RENNET: Jarl Magnus Riiber i luften under tirsdagens renn i Granåsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

— Hvordan skal du klare å ta igjen minuttet på Riiber? - Nei, det vil jeg ikke si noe om, svarer Graabak – med et lite smil om munnen.

Moan skuffet

I jevne forhold i Granåsen ble det altså dobbelt norsk etter hopprennet, med Graabak på åttendeplass. Mens Graabak overbeviste maktet ikke veteran Magnus Moan å følge opp fjoråret, da han vant rennet.

Med 116 meter er han over to minutter bak, og med det er han ikke i stand til å kjempe helt i toppen.

— Nei, slik ble det ikke i dag. Jeg har en ny sjanse i morgen, sier han – uten å være for skuffet.

— Det er artig å være tilbake i Trondheim. Bra forhold, kjentfolk i bakken og god stemning. Nå skal jeg gjøre det jeg kan for å klatre på listene, så får vi se, sier Moan.

Riiber: - Kan bli fin norsk dag

Den som fortsetter å overbevise, er imidlertid 18-årige Riiber fra Heming. Han går ut 16 sekunder foran Klemetsen i langrennet.

— Det stemmer for meg i bakken om dagen. Nå kan kan bli slik at jeg og Håvard går sammen en stund i langrennet. Det kan i hvert fall bli en fin dag sett med norske øyne, sier han nøkternt.

Langrennet starter klokken 15.15.