Rosenborgs oppladning til sesongens 51. og siste kamp startet i går. RBK møter Dnipro Dnipropetrovsk i siste gruppespillkamp av Europaligaen 10. desember, en kamp der kun ære står på spill, etter at Lazio og St. Etienne sikret de to øverste plassene forrige uke.

Selv etter en lang og slitsom sesong, er trener Kåre Ingebrigtsen klar på at det ikke blir noe problem å motivere spillerne de siste dagene før ferien.

— Vi har fortsatt mulighet til å vinne en kamp i Europaligaen. Vi har vært bra i Europa, kanskje spesielt på bortebane, så det er en kamp som passer oss. Vi reiser dit for å få med oss tre poeng, sier Ingebrigtsen til adressa.no.

Prestisje mot fjorårsfinalisten

Det hjelper også på at det er nettopp Dnipro som står på motsatt banehalvdel. Ukrainerne var tapende finalist i Europaligaen forrige sesong og Ingebrigtsen ser på det som en fin utfordring.

foto
- PRESTISJEOPPGJØR: Kåre Ingebrigtsen og RBK er klar for årets siste kamp. Den går mot Dnipro i Ukraina. Foto: NTB Scanpix

— Det er litt prestisje i å hamle opp med et lag som spilte finale så nylig. Det er enormt viktig og vil være bra for oss. Det er ikke noe problem å motivere oss for treningene som er igjen, sier han.

Små ting de må rette opp

RBK-treneren innrømmer at det gnager litt på dem at de fortsatt ikke har vunnet i gruppespillet og forteller at de er skuffet, men han mener det viktigste å ta med seg er at de har bevist at de er gode nok for Europaligaen.

— Vi har noen små ting å rette på for at vi skal bli ordentlig gode nok og det er enklere når vi har sett hva vi må gjøre for å ta det siste steget. Det hadde vært langt verre om vi ble rundtspilt og var sjanseløse i hver kamp. Nå er vi trygge på hva vi har gjort og at vi kan utvikle oss videre til neste år, sier Ingebrigtsen.