Moldes kamp mot Celtic har fått avisa Daily Record til lage lista «Fem ting du ikke visste om Molde».

Øverst på lista står at Molde faktisk oppfant rævvafotball. Eller «arse football» som avisa oversetter det til.

Her har de gravd fram Nils Arne Eggens sitat etter at Molde, ledet av Åge Hareide, sendte Rosenborg ut av cupen i semifinalen i 1994. Eggen var lite fornøyd med taktikken til Molde.

Glemmer ikke Wimbledon

1994: Røkke (t.v.) og Gjelsten (t.h.) sammen med Åge Hareide under cupfinalen mot Lyn. Foto: NTB scanpix

Avisa har også fått med seg at Kjell Inge Røkke er tungt inne på pengesiden i Molde. Det minner dem om hva som skjedde med Wimbledon da Røkke tok over klubben på 90-tallet.— Han var kjapp med å kutte ut tapsprosjektet og komme seg videre før klubben kollapset, skriver avisa som oppfatter investeringen i Molde mer som et kjærlighetsforhold.

Rokkelokka

Avisa er ikke imponert over stemningen på Aker stadion — eller Rokkelokka som de kaller stadion. Beliggenheten er derimot fantastisk, og ifølge Daily Rekord har også Stevie Wonder opptrådt på kunstgresset i Molde. Det siste er ikke helt sant. Stevie Wonder har riktignok spilt i Molde - men da på Romsdalsmuseet, en liten kilometer unna stadion. Avisa trekker for øvrig fram jazzfestivalen som «the main event» med ca 100.000 besøkende.

Kjell Magne Bondevik omatles i skotsk presse.

At tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik er en ivrig supporter har heller ikke gått under radaren i den skotske avisa. — Han er ofte å se på tribunen, kledt opp i klubbens farger, skriver Daily Record.