Da moldemanager Ole Gunnar Solskjær i mai 2012 sonderte muligheten for å bli Aston Villa-trener, gikk Kjell Inge Røkke og Aker i svart.

Det ble innkalt til pressekonferanse på Aker stadion der Ole Gunnar Solskjær skulle irettesettes for åpen scene. Jobben ble gitt til Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

Kjell Inge Røkke og Molde reagerte på Ole Gunnar Solskjærs flørt med Aston Villa. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Solskjær på sin side ble like forbannet. Og det endte med oppklaringsmøte og forsoningsmiddag sammen med konene hjemme hos Kjell Inge Røkke på Konglungen i Asker. Men da hadde Jacobsen dratt på en lenge planlagt sydenferie.

Konflikten løst

— Den konflikten løste vi opp i bare få dager etter at den oppstod. Jeg ser at det er mange som mener at dette har vært et problem for oss. Men jeg har ikke hatt lyst eller behov for å kommentere det som står på sosiale medier eller i avisenes kommentarfelt. Denne saken er ryddet opp i for lenge siden. Og den har ikke hatt noen innvirkning på at det har gått litt tid for å få Ole Gunnar tilbake til Molde.

Årsaken til dette er at det har vært en lang prosess med mange brikker som skulle på plass. Nå er de på plass, og da er det riktig å fortelle nyheten i dag, sier moldedirektøren som slutter 1. desember.

En ny opptur

- Da det ble kjent at du skulle slutte som Molde-direktør, ble det sagt at nyheten ble kjent fordi det var riktig timing. Har den timingen noe med Solskjærs ankomst å gjøre?

— Nei, overhodet ikke. Det handlet om at det var flere selskap inne i bildet. Og da ble det så mange involverte at det var riktig å få nyheten kjent. De to sakene har ikke noe med hverandre å gjøre.

- Hvordan er det å forlate Molde når klubben nå kanskje står foran en ny opptur?

— Min jobb er å forlate et Molde som er best mulig skikket til å møte de utfordringer som kommer. Jeg er ikke slik skrudd sammen at jeg tenker så mye på at ting kunne vært annerledes, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.