Stjernene står i kø for å få spille i VM. Størst heltefaktor? Uten tvil 43 år gamle Jaromir Jagr.

Egentlig sluttet Jaromir Jagr på landslaget i fjor, men lysten til å spille VM på hjemmebane ble for stor.

Sidney Crosby er utvilsomt VMs største stjerne, bare så ikke noen tror vi har fått for mange smeller mot hodet på hockeybanen. Men Jaromir Jagr har vært en verdensartist helt siden han var junior og spilte mot Norge i A-VM i 1990! Da var bare Crosby to år.

Topp 10-listen

1. Sidney Crosby (27), Canada (Pittsburgh Penguins)

PÅ OVERTID: Sidney Crosby (bak) scoret seiersmålet i den internasjonalt største vinter-OL-begivenheten i 2010. Rob Niedermayer og Drew Doughty syntes det var helt ok. Foto: NTB Scanpix

Verdens beste akkurat nå? I hvert fall den største og viktigste for NHL i form av stjernestatus og meritter. Har ledet Canada til to OL-gull. Det nærmeste man kommer en komplett ishockeyspiller. Leder med stor L. Har bare spilt ett A-VM tidligere (2006).

2. Jevgenij Malkin(28), Russland (Pittsburgh Penguins)

Jevgenij Malkin Foto: NTB Scanpix

Crosbys lagkamerat i Pittsburgh har ikke hatt noen god sesong, og i sluttspillet mot New York Rangers ble han helt poengløs. Likevel et enormt register å spille på, og han er en av NHLs aller største. Dette blir hans sjette VM, og han har vunnet to gull (2012 og 2014). 3. Pekka Rinne (32), Finland (Nashville Predators)

Pekka Rinne

En av verdens aller, aller beste keepere. Stor, bevegelig og den aller viktigste grunnen til at Nashville i det hele tatt kom seg til sluttspillet i NHL. Kan bli lei å få hull på for de norske når lagene møtes 4. mai. Spiller sitt femte VM.

4. Tyler Seguin (23), Canada (Dallas Stars)

Tyler Seguin Foto: NTB Scanpix

Ung center som ble valgt allerede som nummer to i 2010-draften av Boston Bruins. Fikk være med på å vinne Stanley Cup der før han ble byttet bort til Dallas Stars. Der har han virkelig blomstret og notert masse poeng. Spiller sitt første VM. 5. Ilja Kovaltsjuk (32), Russland (SKA St. Petersburg)

Ilja Kovaltsjuk Foto: NTB Scanpix

Lagkameraten til Patrick Thoresen er på sitt beste en nesten ustoppelig spiller. Har bra lederegenskaper og blir Russlands kaptein i VM. Dette blir hans niende VM, og han har to gull fra før. Spilte 11 sesonger i NHL. 6. Anze Kopitar (27), Slovenia (Los Angeles Kings)

Anze Kopitar Foto: NTB Scanpix

En virvelvind av en ishockeyspiller fra det lille ishockeylandet Slovenia. Stiller opp hver gang han kan for landet og landslagstreneren som også er hans far. Har vunnet Stanley Cup to ganger med Los Angeles. 7. Claude Giroux (27), Canada (Philadelphia Flyers)

Claude Giroux Foto: NTB Scanpix

Kaptein og viktigste spiller for Philadelphia i NHL. En kreativ playmaker som plukker godt med poeng. Var nummer tre på poenglisten i NHL både i 2012 og 2014. God i både over— og undertall. Spiller sitt andre VM.

8. Matt Duchene (24), Canada (Colorado Avalanche)

Matt Duchene Foto: NTB Scanpix

Var med på Canadas lag som vant gull i OL i Sotsji. Også en gjenganger i VM. Dette blir hans fjerde til tross for ung alder. Har ekstrem fart og jobber godt både offensivt og defensivt. Drømte om å bli countrysanger da han var liten. 9. Patrick Thoresen (31,) Norge , (SKA St. Petersburg)

Patrick Thoresen Foto: NTB Scanpix

Vår mann på stjernelisten. Ble aldri det han kunne blitt i NHL, men er stor i Europa. Et kreativt arbeidsjern med fremragende kvaliteter. Ble som eneste nordmann gjennom tidene valgt på VMs All Star Team i 2012. 10. Filip Forsberg (20), Sverige (Nashville Predators)

Filip Forsberg Foto: NTB Scanpix

Vi må nesten ha med en svenske, og siden dette er skrevet før duellen Detroit-Florida er avgjort, faller valget på unge Forsberg. Var lenge med i kampen om å bli årets rookie (nykommer) i NHL denne sesongen, men visnet litt på slutten.