Flere spillere har fått prøve seg i rollen under Åge Hareide uten å lykkes. Verken Jan Gunnar Solli, Alex Valencia eller Thorstein Helstad har greid å gripe muligheten.

Men etter to gode kamper på rad i den uvante posisjonen, ser Starts midtbaneturbo Fredrik Strømstad ut til å være spilleren som har kvaliteter til å fylle rollen. På Ullevaal var han bestemann i den drøye timen han spilte. Han var både Norges beste ballvinner og største kreativ kraft — før han fikk en kjenning av ankelskaden som har plaget ham og ble erstattet av Christian Grindheim.

Hadde avtale

Etter byttet døde mye av Norges offensive spill,

— Smertene ble gradvis verre og jeg ville ikke ta noen sjanser, sier Strømstad om byttet til 100% Fotball.

— Vi hadde en avtale om at jeg selv kunne bestemme når jeg skulle gå av, forklarer Start-spilleren.

Han garanterer Tom Nordlie at han er klar til mandagens kamp mot Stabæk.

Ydmyk

Til tross for at han var arkitekten bak to av Norges største sjanser med fine gjennomspill til både Tommy Svindal Larsen og John Carew og ble utpekt som banens bestemann av TV2s eksperter, vil ikke Strømstad ha noen mening om han har spilt seg inn på landslaget i posisjonen.

— Det orker jeg ikke å tenke på.

— Men jeg trives på høyrekanten og føler det gikk bra i perioder i dag. Det er likevel mye å rette på. Jeg hadde blant annet noen feilpasninger, mener en selvkritisk Strømstad.

— Jeg føler i hvert fall at jeg har gjort så godt jeg kunne i disse kampene så får vi se hva det holder til, konkluderer Strømstad som var fornøyd med spillet Norge viste før pause mot Sør-Korea.